Hlavní obsah

Někdejší vicemistryně světa v krasobruslení Tursynbajevová v 21 letech skončila

Předloňská vicemistryně světa v krasobruslení Jelizabet Tursynbajevová ukončila v 21 letech kariéru. Reprezentantka Kazachstánu, která jako první žena v seniorské soutěži předvedla čtverný skok, nemůže pokračovat kvůli dlouhodobým problémům se zády. O svém rozhodnutí informovala na Instagramu.

Foto: Instagram Jelizabet Tursynbajevové

Předloňská vicemistryně světa v krasobruslení Jelizabet Tursynbajevová ukončila v 21 letech kariéru.

Článek

Tursynbajevové v roce 2019 pomohl ke světovému stříbru čtverný salchow. Nestačila tehdy jen na olympijskou šampionku Alinu Zagitovovou z Ruska. Od října 2019 ale nemohla kvůli zádům závodit a její stav se nelepší.

"Vážení fanoušci, rozhodla jsem se ukončit kariéru profesionální sportovkyně. Není to snadné, podělit se s vámi o takovou zprávu. Hodně z vás ví, že mě dlouho trápí záda. Bohužel jsem nedokázala tohle zranění překonat, což mi znemožnilo plnohodnotný trénink, takže jsem se rozhodla odstartovat novou kapitolu svého života," svěřila se. Nyní chce pomáhat s rozvojem krasobruslení v Kazachstánu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Elizabet Tursynbaeva (@elizabetkz)

"Jsem v Kazachstánu a až do konce roku zde budu pracovat, pomáhat dětem, inspirovat je a sdílet s nimi své zkušenosti. Vždycky jsem se chtěla v této oblasti realizovat a teď jsem k tomu dostala příležitost," uvedla Tursynbajevová a poděkovala všem, kteří ji podporovali během závodní kariéry.

Reklama