Hlavní obsah

Stolní tenisté Lebesson a Huová mají premiérové tituly z ME

Budapešť

Francouz Emmanuel Lebesson a Melek Huová z Turecka získali na mistrovství Evropy v Budapešti svoje premiérové tituly ve dvouhře. Lebesson ve finále porazil krajana Simona Gauzyho 4:1, Huová si stejným poměrem poradila s další naturalizovanou Číňankou Fu Yu. Portugalka v druhém kole vyřadila Češku Hanu Matelovou, ačkoli prohrávala 1:3 na sety a čelila mečbolu.

Článek

Osmadvacetiletý Lebesson ukončil nadvládu německých stolních tenistů, kteří vybojovali posledních sedm titulů. Tentokrát však obhájce prvenství Dimitrij Ovtcharov nečekaně vypadl už ve druhém kole a Tima Bolla zastavilo v semifinále zranění krční páteře.

Šestinásobný mistr Evropy ve dvouhře Boll, který i přes problémy s krkem dovedl na olympijských hrách v Riu de Janeiro Němce k bronzu z družstev, si zranění obnovil v semifinálovém souboji s Gauzym a za stavu 1:2 zápas raději vzdal.

Českým maximem bylo v Budapešti čtvrtfinále Matelové ve čtyřhře, v níž spolu se Slovenkou Barborou Balážovou těsně prohrály s německým párem Shan Xiaona, Petrissa Soljaová. Nasazené dvojky po další sedmisetové bitvě s krajankami Kristin Silbereisenovou a Sabine Winterovou získaly stříbro.

Reklama