Hlavní obsah

Černá bestie vyrazila pomáhat obětem povodní v Houstonu

Houston/Praha

Nelenil a šel pomoci. V říjnu Derricka Lewise čeká další zápas v UFC, je v plné přípravě, takže se nevyhne únavě. V pondělí zažil něco jiného, přesto intenzivního. Nastartoval své obrovité auto a vydal se na pomoc. Povodně v USA po hurikánu Harvey těžce zasáhly jeho sousedy v Houstonu. „Zprávy mi neudělaly radost. Říkali v nich, že policisté nepůjdou ven nikoho zachraňovat. Říkali, ať nevoláme 911, pokud nejde o život. Tohle nerad slyším,“ řekl webu ufc.com bojovník MMA.

Foto: Facebook: Derrick ''The Black Beast'' Lewis

Derrick Lewis nezůstal doma v suchu, vyrazil pomoci sousedům v Houstonu, když město zasáhl hurikán a povodně.

Článek

Skočil to auta, opustil svůj dům a vyrazil na pomoc druhým. „Bylo tam hodně kluků, střídali jsme se, obcházeli domy a snažili se všem pomoci. Bylo to blízko mého domu, tak jsem si řekl, že pomůžu."

Lewisův blok byl před povodněmi ušetřen, o kilometr dále ale byla situace odlišná.

„Jsem na to zvyklý. Když jsem byl mladší a žil v New Orleans, téměř každý den, kdy pršelo, tak jsme měli zaplavený dům, kdy se do něj dostaly tři až čtyři centimetry vody," vzpomínal téměř 120kilový zápasník, který má přezdívku The Black Beast.

Kdo pravidelně zažívá podobné stavy, bývá připraven na tyto okamžiky. Nakoupené jídlo, hodně balené vody, generátor na elektřinu, zdravotnické potřeby. Časy, které nejsou ideální pro přípravu, ale v takových případech jde sport stranou.

„Tohle mě nijak neovlivní," je Lewis v klidu před zápasem s Fabriciem Werdunem, který se uskuteční 7. října. „Trénoval jsem před tímto stavem, váha je docela dobrá," dodal zápasník UFC, který hodně lidí překvapil. Pomohl a snažil se být pozitivní i v tak náročných okamžicích.

„Miluju lidi, tohle je kultura Houstonu," dodala "Černá bestie", kterou v kleci UFC poznal také český zápasník Viktor Pešta. Ten zažil Američanovu sílu při svém třetím představení v této prestižní organizaci v roce 2015. „Nerad to říkám, ale byl jsem knockoutován," napsal na sociální sítě tehdy Pešta. Od té doby Lewis pětkrát vyhrál a jednou prohrál. Za sousedskou výpomoc si připsal určitě také výhru.

Reklama

Související témata: