Hlavní obsah

Česká hvězdička mění trenéra. Talentovanou tenistku povede Hernych

Praha

Česká tenisová naděje Markéta Vondroušová, která je díky talentu ale i křehkému zdraví srovnávána s fotbalistou Tomášem Rosickým, mění trenéra. Na americké "betony" vyrazí už pod vedením nového kouče Jana Hernycha, někdejšího 59. hráče světa. Ten doplní v trenérském týmu legendárního Jana Hřebce. „Domluvili jsme se na spolupráci s Honzou Hernychem i Jiřím Hřebcem, se kterým jsem trénovala v minulosti a trénuji i teď před americkou tour. Všichni se známe z klubu, sedíme si lidsky a věřím, že to bude fungovat," těší se devatenáctiletá tenistka.

Foto: archiv Markéty Vondroušové

Česká tenistka Markéta Vondroušová ukončila spolupráci s trenérem Martinem Fassatim.

Článek

Trenérské duo Hřebec – Hernych se bude doplňovat. Ostatně Jiří Hřebec Jana Hernycha dlouho trénoval. „Honza se mnou bude cestovat, první společný trip nás čeká na podzim po Asii. Na americké kurty vyražím ještě bez něj s kondičním trenérem Michalem Vágnerem. V plánu je Cincinnati, New Haven a US Open. Zatím to vypadá na kvalifikace, ale tajně doufám v divokou kartu na některém z turnajů," uvedla tenistka.

„V Markétě vidím ohromný potenciál. Pamatuji si Maky začátky na Štvanici, tenisově od té doby neskutečně vyrostla. Mám z celého týmu, který znám léta, výborný pocit a moc se těším na spolupráci. Tato má premiéra, kdy budu trénovat hráčku WTA, je pro mě velkou výzvou," nechal se slyšet Hernych.

S trenérem Martinem Fassatim se Markéta rozloučila v červenci po turnaji ITF v Budapešti.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová zítra 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.