Hlavní obsah

Bojuji za práva žen, uvedla Williamsová po hádce s rozhodčím a dočkala se potlesku

Letošní US Open má nečekanou vítězku ženské dvouhry. Stala se jí dvacetiletá Japonka Naomi Ósakaová. Značnou část pozornosti tenisových fanoušků však zabírá chování poražené finalistky Sereny Williamsové. Ta se po hádce s rozhodčím dočkala automatického připsání gamu její soupeřce, svůj nesouhlas s tímto krokem vyjádřila i na pozápasové tiskové konferenci, když rozhodčího Carlose Ramose obvinila ze sexismu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Serena Williamsová po prohraném finále US OpenVideo: AP, sntv

 
Článek

„Brala jsem to jako sexistickou poznámku. Nikdy nevzal game muži za to, že by řekl ,zloději', a to křičeli na rozhodčího i spoustu jiných věcí," stěžovala si 36letá Američanka před novináři. „A já jsem tady, abych bojovala za práva a rovnost žen," pokračovala bývalá světová jednička.

Tu znepokojila také penalizace pro Alizé Cornetovou, která v průběhu turnaje byla potrestána za to, že si na kurtu svlékla triko, aby si jej mohla lépe obléci zpátky. Svléknutí horní poloviny oděvu je však dovoleno jen mužům. „To je skandální, viďte?" vyjádřila se k incidentu francouzské tenistky.

„Cítím, že se s tím musím popasovat, aby se po další tenistky nemusely bát dát najevo své emoce a ukázat, že jsou silnými ženami, a to právě díky dnešnímu dni," dodala Williamsová se slzami v očích, načež se dočkala na tiskové konferenci potlesku.

Reklama

Související témata: