Hlavní obsah

Hvězdná Serena dál běsní, pustila se i do svého trenéra!

Praha

Je finálový zkrat Sereny Williamsové z US Open minulostí? Zapomeňte! Od boje o titul ve Flushing Meadows uplynulo již více než deset dní, pocit hořkosti v poražené hvězdě však doutná dál. A nic na tom nezměnila ani kritika, které se jí od části veřejnosti dostalo. Držitelka 23 grandslamových titulů se v rozhovoru pro americká média k celé kauze znovu vrátila a tentokrát nešetřila ani svého trenéra.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Serena Williamsová bude za urážky rozhodčího platit.

Článek

Naomi Ósakaová. Jméno nové šampiónky US Open mělo rezonovat tenisovým světem. Veškerou pozornost však na sebe strhla poražená finalistka. Ta během prohraného mače (2:6, 4:6) dostala za své chování od hlavního rozhodčího Carlose Ramose postupně napomenutí, trestný bod a poté, co umpirového sudího nazvala lhářem a zlodějem, nakonec přišla i o celý game.

Na pozápasové tiskové konferenci pak rozhodčí obecně obvinila ze sexismu a používání dvojího metru na muže a ženy. Ze sálu dokonce odcházela s potleskem.

Teď však celou událost staví do zvláštního světla i další fakt. První napomenutí, které se Sereně během zápasu dostalo, přišlo za nedovolené koučování ze strany trenéra Američanky Patricka Mouratogloua. Ten to také po zápase přiznal. "Ano, koučoval jsem ji, ale to dělal i trenér soupeřky. Serena si toho ale asi nevšimla," hájil se.

Reakce tenisové šampiónky však hodně překvapila. "Nechápu, o čem mluvil. Nemáme domluvené žádné signály," shodila svého trenéra Williamsová.

Podpora od manžela

Za svou manželku se postavil Alexis Ohanian, který se ohradil proti článku v prestižních The New York Times, který přinesl údaje dokazující, že muži byli za nesportovní chování v posledních dvaceti letech trestáni zhruba třikrát častěji než ženy.

"Ta data neberou úvahu, jaký mají tresty podíl na počtu všech incidentů. Přestavte si, že muži dostanou 344 trestů z 3440 situací, což je 10 %, ženy 140 ze 700 situací, to je asi 20 %. Tato čísla zase ukazují něco úplně jiného," hájil svou manželku miliardář.

Reklama

  0 : 0 Macháč - Ruusuvuori 0 : 0 probíhá Živě
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík