Hlavní obsah

Udělala jsem hloupé chyby, uznala Plíšková po dramatu v Tokiu

Tokio/Praha

To bylo napínavé utkání! A to až do samého konce. Jako na houpačce si musela připadat Karolína Plíšková ve svém úvodním zápase proti Australance Darje Gavrilovové. I když česká hvězda na turnaji v Tokiu v prvním setu vedla, přesto ho prohrála. Druhý sice získala, ve třetím ale musela obracet. Podařilo se jí to a může se radovat z postupu do čtvrtfinále.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Plíšková na turnaji v Tokiu.

Článek

Úvodní utkání na turnaji v Tokiu rozehrála Karolína Plíšková skvěle. Vedla už 4:1 nad Australankou Darjou Gavrilovovou a vše vypadalo, že půjde hladce. Česká hvězda však začala chybovat, soupeřka srovnala a první set nakonec vyhrála poměrem 6:4. „Byl to hodně těžký zápas,“ přiznala Plíšková po utkání na webu WTA.

"První set jsem měla ve svých rukou, jenže jsem udělala hloupé chyby,“ uznala světová osmička. Druhý set získala šestadvacetiletá Plíšková poměrem 6:4 a o vítězce tak musela rozhodovat třetí sada. Do ní lépe vstoupila Gavrilovová. Tentokrát to byla třiatřicátá hráčka světa, která měla navrch a vedla už 4:1.

Avšak Plíšková zabrala a ziskem pěti gamů v řadě skóre otočila a zápas vyhrála. „K třetímu setu vůbec nemuselo dojít. Jsem ráda, že se mi podařilo vybojovat obrat poté, co jsem ve třetím setu prohrávala. Mohla jsem hrát lépe, ale na první utkání na turnaji, to nebylo špatné,“ dodala Plíšková, která se ve čtvrtfinále střetne s Američankou Alison Riskeovou, pětasedmdesátou hráčkou světa.

Karolína Plíšková si na turnaji v Tokiu chce nejen vylepšit svůj dosavadní nejlepší výsledek, a to čtvrtfinále, ale hlavně potřebuje získat co nejvíce bodů, které by jí pomohly zajistit si účast na prestižním Turnaji mistryň. V průběžném pořadí je devátá. Na osmém postupovém místě je Nizozemka Kiki Bertensová, na kterou Plíšková ztrácí 121 bodů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori