Hlavní obsah

Tři Češky jsou nominovány na prestižní ceny WTA. Bude Hráčkou roku opět Kvitová?

Praha

Stane se Petra Kvitová opět Hráčkou roku? Ženská tenisová asociace zveřejnila nominace tenistek na prestižní ceny WTA a nechybí mezi nimi ani české hvězdy. Kromě Kvitové usiluje o vítězství v kategorii Nejlepší dvojice sezóny Kateřina Siniaková spolu s Barborou Krejčíkovou.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová.

Článek

Hned tři české tenistky figurují v nominacích na ocenění za letošní sezónu na okruhu WTA. V kategorii Hráčka roku byla nominována Petra Kvitová. Osmadvacetiletá Češka tuto prestižní cenu získala již před sedmi lety. Letos Kvitová zaujala ziskem pěti titulů, když nenašla přemožitelku na turnajích v Petrohradu, v Dauhá, v Praze, v Madridu a v Birminghamu.

Spolu s ní jsou nominovány letošní vítězky grandslamů. Světová jednička, Rumunka Simona Halepová ovládla French Open a turnaje v Šen-čenu a Montrealu. Japonka Naomi Ósakaová šokovala na US Open a v Indian Wells. Dánka Caroline Wozniacká vyhrála Australian Open a turnaje v Eastbourne a Pekingu. Němka Angelique Kerberová kralovala ve Wimbledonu a v Sydney.

V kategorii Nejlepší dvojice sezóny je nominován český pár Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Dvaadvacetileté tenistky letos spolu ovládly čtyřhru na French Open a ve Wimbledonu. O vítězství spolu s nimi usiluje Coco Vandewegheová a Ashleigh Bartyová. Americko-australské duo vyhrálo US Open a v Miami. Dalšími nominovanými jsou Kristina Mladenovičová a Timea Babosová. Francouzsko-maďarský pár zvítězil na Australian Open a v Birminghamu. Možnost získat ocenění má i Elise Mertensová s Demi Schuursovou. Belgicko-nizozemská dvojice získala tituly v Hobartu, Hertogenboschi a Wu-chanu.

V kategorii Hráčka s největším zlepšením byla nominována Nizozemka Kiki Bertensová, Němka Julia Görgesová, Ruska Darja Kasatkinová, Belgičanka Elise Mertensová, Číňanka Wang Čchiang a Běloruska Aljaksandra Sasnovičová. O vítězství v kategorii Nováček roku usilují Američanky Amanda Anisimová, Sofia Keninová a Danielle Collinsová, Rumunka Mihaela Buzarnescuová, Běloruska Aryna Sabalenková.

Na cenu v kategorii Návrat roku jsou nominovány čtyři hráčky. Australanka Alja Tomljanovicová, Švýcarka Belinda Benčičová, Američanky Bethanie Matteková-Sandsová a Serena Williamsová. Vítězka třiadvaceti grandslamů se na kurty vrátila po porodu dcery Alexis Olympie. Sedmatřicetiletá tenistka si zahrála finále Wimbledonu a na US Open. Vyhlášení proběhne na slavnostním galavečeru v Singapuru před začátkem Turnaje mistryň.

Reklama