Hlavní obsah

Tenisová kráska opět řádí. Budou její sliby o návratu mezi nejlepší naplněny?

To byl fofr. Eugenie Bouchardová na turnaji v Lucemburku v osmifinále doslova smetla z kurtu favorizovanou Španělku Carlu Suarézovou-Navarrovou a vypadá to, že se ke konci sezóny dostala do výborné formy. Kanadská kráska se díky tomu v žebříčku posune do nejlepší stovky.

Foto: Profimedia.cz

Eugenie Bouchardová se vrací zpět do formy

Článek

Tak takové parádní výkony na turnaji u Eugenie Bouchardové už dlouho nepamatujeme. O kanadské krásce se v poslední době spíše hovořilo v souvislosti s modelingem, focením lechtivých snímků a také se probíral její vztah s fanouškem, se kterým prohrála sázku a vyrazila s ním několikrát na rande.

Na kurtu se jí příliš nedařilo a jejím častým slibům, že se dostane zpátky mezi nejlepší tenistky, už věřil málokdo. I fanoušci jí už vytýkali, že má jiné zájmy a na tenis jí nezbývá čas. Na právě probíhajícím turnaji v Lucemburku však sto osmá hráčka světa všechny mile překvapila.

Úspěšně zvládla kvalifikační kola a její výborná forma pokračuje i v hlavní soutěži. V úvodním kole si čtyřiadvacetiletá Bouchardová hladce poradila s Maďarkou Timeou Babosovou a v osmifinále doslova smetla z kurtu Španělku Carlu Suarézovou-Navarrovou, čtyřiadvacátou hráčku světa.

Za třiapadesát minut bylo hotovo a Bouchardová se po setech 6:1 a 6:0 mohla radovat z postupu do čtvrtfinále. V něm porazila i Němku Andreu Petkovicovou, která v osmifinále vyřadila Češku Kateřinu Siniakovou. Nad sedmašedesátou hráčkou světa zvítězila poté, co jí soupeřka ve druhé sadě za stavu 0:4 zápas skrečovala.

V semifinále ji čeká další německá tenistka Julia Görgesová, ale už teď je jisté, že se Bouchardová po tři čtvrtě roce vrátí do nejlepší stovky.

Reklama

Související témata: