Hlavní obsah

Z tenistky je mořskou pannou. Chci zpátky mezi elitu, hlásí kráska

Praha

Eugenie Bouchardová má pro příští sezonu smělé cíle, ráda by se v žebříčku vrátila mezi nejlepší tenistky světa. Více než s fotkami z tréninku se ale čtyřiadvacetiletá Kanaďanka na sociálních sítích chlubí snímky z míst, kde tráví dovolenou. Třeba jako mořská panna.

Foto: Sport.cz

Eugenie Bouchardová při focení pro Sports Illustrated.

Článek

Už mezi juniorkami patřila Eugenie Bouchardová k nejtalentovanějším hráčkám. V osmnácti letech vyhrála juniorský Wimbledon a v žebříčku jí patřilo druhé místo. V té době už měla za sebou i několik turnajů mezi profesionálkami, a dokonce i několik trofejí z okruhu ITF. Budoucnost se kanadské krásce předvídala parádní.

V roce 2014 se nejprve na Australian Open probojovala až do semifinále a stejný výsledek zopakovala i na French Open. Ještě větší překvapení pak přišlo ve Wimbledonu, kde si zahrála dokonce finále. V něm však nestačila na českou hvězdu Petru Kvitovou. V žebříčku se vyšvihla na pátou příčku a nikdo nepochyboval o tom, že půjde ještě výš.

Jenže realita vypadala jinak. Skvělá forma se pomalu vytrácela a zlepšení nepřinesla ani změna trenéra. Další úspěchy nepřicházely a tenisovou krásku navíc začala trápit nejrůznější zranění. Kromě tenisu se navíc začala věnovat hodně i focení a na konci každého roku prohlašovala, že příští sezona už určitě vyjde lépe.

Zatím však zůstává jen u slov. Letos v žebříčku klesla až na 194. příčku. Zlepšení přinesl až závěr roku, kdy se jí na turnaji v Lucemburku podařilo probojovat z kvalifikace až do semifinále. „Během posledních turnajů jsem se cítila silná,“ prohlásila Bouchardová nedávno na webu tennisworldusa.org. „Vím, jaké to je, být ve světové desítce, a cítím, že dělám vše správně, abych se tam v příštím roce vrátila,“ uzavřela momentálně osmaosmdesátá hráčka světa.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Told u it was safe guys!!!

Příspěvek sdílený Genie Bouchard (@geniebouchard),Lis 25, 2018 v 4:45 PST

Reklama

Související témata:
  4 : 5 Bejlek - Blinkovová 4 : 5 probíhá Živě
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík