Hlavní obsah

Česká elita se znovu ukáže doma! Kvitová, Plíšková či Siniaková se chystají na bitvu o titul

Praha

Tenisová sezona 2018 teprve nedávno zatáhla oponu, do té další ještě nějaká doba zbývá. Už teď se ale fanoušci mají na co těšit. Ve čtvrtek se rozehraje další extraligový ročník a k vidění budou skutečná esa českého tenisu v čele s Petrou Kvitovou či Karolínou Plíškovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vítězný český tým (zleva) Lucie Šafářová, Barbora Krejčíková, nehrající kapitán Petr Pála, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Petra Kvitová.

Článek

V roli obhájců titulu půjde do bojů Prostějov a i tentokrát bude patřit k velkým favoritům. V jeho sestavě by se kromě jiných měli objevit Jiří Veselý, Adam Pavlásek, Zdeněk Kolář, z ženské části pak sestry Plíškovy nebo Barbora Strýcová.

O loňskou odvetu za prohrané finále se pokusí Sparta a bude mít k tomu opravdové hvězdy. Oporou by měl být bývalý 26. hráč světa Lukáš Rosol, velká kvalita se skrývá i ve Václavu Šafránkovi či vycházející hvězdičce Patriku Riklovi. A ženy? Jména fedcupových šampionek Petry Kvitové a letošní hrdinky Kateřiny Siniakové mluví sama za sebe.

Co řekly české tenistky po vítězství ve Fed Cupu? Nechyběly u toho emoce!Video: Sport.cz

Na nejlepší bude chtít tradičně útočit I. ČLTK, a i slavný klub má co nabídnout. V mužích budou mezi opory patřit Janové Šátral a Mertl, v ženách pak hvězdné mládí v čele s Markétou Vondroušovou a Karolínou Muchovou.

Zbývajících pět týmů už příliš šancí na titul nemá, i tady lze však najít zajímavá jména. Za pořádající Říčany by měla nastoupit dvojnásobná grandslamová vítězka ze čtyřhry Andrea Sestini-Hlaváčková, za Spartak Jihlava pak jeden z největších českých talentů Linda Fruhvirtová.

Nouze nebude ani o zahraniční borce. K nejznámějším jménům patří v barvách Prostějova Slováci Kovalík s Gombošem, za Říčany nastoupí bývalá světová jedenáctka Lotyška Anastasija Sevastovová a Ruska Jekatěrina Alexandrovová, za LTC Pardubice se bude bít Bělorus Uladzimir Ignatik či bývalý 62. hráč světa Francouz Kenny de Schepper (Pardubice).

Soupisky nejsou definitivní, další zajímavá jména ještě mohou týmy doplnit, jedno je však jisté už nyní. Fanoušci se mají rozhodně na co těšit.

Předkolo
14.12.2018 – 1.předkolo – hrací místo Říčany (RPM Říčany – Severočeská tenisová)
14.12.2018 – 2.předkolo – hrací místo Most (Pardubice - Jihlava)
Semifinále
15.-17.12.2018 semifinálová skupina – hrací místo Říčany (vítěz z předkola v Pardubicích, Sparta Praha, 1. ČLTK)
15.-17.12.2018 semifinálová skupina – hrací místo Prostějov (vítěz z předkola v Říčanech, Prostějov, Přerov)
O poslední místo a baráž
15.12.2018 – zápas o poslední místo – hrací místo Most
16.12.2018 – baráž – hrací místo Most
Finále
19.12.2018 – finále - Říčany
zdroj: http://tenisovaextraliga.cz

Reklama

Související témata: