Hlavní obsah

Nevdávám se, nejsem těhotná. Další tenistka oznámila konec kariéry originálním způsobem

Praha

Chronické bolesti zad jí už nedovolí hrát. S tenisovými kurty se loučí další hráčka. Třicetiletá Marina Erakovicová o svém rozhodnutí informovala na sociálních sítích originálním způsobem. Novozélandská tenistka se nechala inspirovat filmem Láska nebeská a chystaný krok oznámila pomocí předem napsaných cedulek.

Foto: Profimedia.cz

Marina Erakovicová.

Článek

„Ahoj, mám důležité oznámení,“ začala ve videu s cedulemi Marina Erakovicová. „Nevdávám se, ani nejsem těhotná. Ale odcházím do tenisového důchodu,“ pokračovala třicetiletá Novozélanďanka. „Děkuji všem za velkou podporu v průběhu let. Co teď budu dělat? Jen odpočívat na pláži,“ dodala a rozběhla se po písku.

Erakovicovou již delší dobu trápila různá zranění, na kurtech se naposledy objevila před rokem na turnaji ITF. Od té doby nehrála. Svému bolavému tělu chtěla dopřát odpočinek a regeneraci. Avšak příliš to nepomohlo, a tak se po dlouhém přemýšlení rozhodla pro odchod do důchodu.

„V posledních několika letech mé tělo bojovalo s životem na okruhu, bylo složité se s tím vypořádat a hrát na takové úrovni, na kterou jsem byla zvyklá. Rozhodla jsem si vzít pauzu a dát se dohromady, ale nakonec jsem po dlouhé době dospěla k tomu, že bude lepší raketu odložit,“ vysvětlovala třicetiletá Erakovicová na webu stuff.co.nz.

„Jsem neskutečně pyšná na to, že jsem byla jednou z předních sportovkyň Nového Zélandu a mohla jsem reprezentovat tuto zemi. Navštívila jsem třiapadesát zemí, našla si ve všech koutech světa přátele a prožila neuvěřitelné okamžiky,“ vyprávěla chorvatská rodačka s tím, že se nyní bude věnovat studiu na univerzitě.

Erakovicová začala s tenisem v šesti letech. Úspěchy slavila už jako juniorka, a to především ve čtyřhře. V roce 2004 spolu s Michaellou Krajicekovou vyhrála juniorské US Open a o rok později s Victorií Azarenkovou Australian Open. Na okruhu WTA poté vyhrála jeden titul ve dvouhře a osm v deblu. V žebříčku se nejvýše vyšplhala na devětatřicáté místo.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články