Hlavní obsah

Co děláš? Proč nehraješ? Tomic neskutečným úderem uzemnil Kyrgiose, nechápal ani rozhodčí

Praha

Když se tito dva borci ukážou na kurtu, o rozruch není nikdy nouze. Bohužel pro ně se tak děje často v hodně negativním smyslu. Tentokrát se však Bernard Tomic a Nick Kyrgios předvedli na exhibici v Kooyong Classic jen v tom nejlepším světle. Fanoušky bavili skvělým tenisem, který vyšperkovali jedním nezapomenutelným úderem.

Foto: Sport.cz

Nick Kyrgios a Bernard Tomic před vzájemným zápasem

Článek

Oba dva Australané jsou považováni za tenisty s obrovským talentem. Oba dva s ním však zachází způsobem, který šokuje nejednoho odborníka. Když Kyrgiose či Tomice zápas nebaví, klidně ho odchodí, soupeř i fanoušci si od nich často vyslechnou těžko publikovatelné výrazy, na pokutách oba borci zaplatili tolik, že by z toho nejedna neziskovka vystačila pořádně dlouhou dobu.

Na exhibici před vlastními fanoušky však oba zaperlili v kladném slova smyslu. Zápas nakonec ovládl tenista s chorvatsko-bosenskými předky Tomic, když zvítězil 6:3, 6:4.

VIDEO: Nezapomenutelný moment v podání Bernarda Tomice

Způsob, jakým však proměnil mečbol, byl naprosto originální. Rodák ze Stuttgartu se chystal na závěrečný míč. Dle tradice si míčkem několikrát hodil o zem, mezitím však stihl mezi nohama poslat prakticky nepovšimnutě tenisák na Kyrgiosovu stranu.

Jednapadesátý hráč světa absolutně nereagoval, nejistě působil i hlavní rozhodčí, který až o několik sekund později prohlásil k smíchu fanoušků míček za platný, a tím pádem proměněný mečbol.

Kyrgios: Austrálie zažívá skvělé časy

Souboj obou borců byl nejen díky jejich bouřlivým povahám hodně očekáván. Jak Kyrgios, tak i Tomic se v minulosti několikrát dostali do sporů ohledně Davisova poháru a dalších ožehavých témat.

Zápas však proběhl absolutně bez konfliktů, oba tenisté si u sítě s úsměvem podali ruce. "Je skvělé, že je Bernard zpět. Vím, že si prošel složitým obdobím. Minulý rok vyhrál titul a je vidět, že si od té doby věří," vysekl nečekanou poklonu Tomicovi Kyrgios.

Tomic se mezi elitu vrátil až ze třetí stovky světového žebříčku, kdy více než se soupeři bojoval s vlastní motivací. "Vypadá výborně a je šťastný, to je to nejdůležitější. Hráč s takovým talentem by měl hrát mezi nejlepšími," pokračoval ve chvalozpěvech na svého krajana Kyrgios.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nick Kyrgios.

Jen pro vysvětlení, umpirový rozhodčí míček uznal za platný, podle oficiálních pravidel by však bod uznán být neměl, míč se totiž před úderem s největší pravděpodobností dotkl kurtu.

Kyrgios se s Tomicem zatím na okruhu v oficiálním zápase dosud nepotkal, oba však mají jistou účast na blížícím se Australian Open, kde by měli patřit k hlavním nadějím domácích fandů.

"Můžeme dokázat velké věci. Navíc je tu ještě Alex de Minaur a John Millman. Máme plno skvělých hráčů, je to skvělá doba pro australský tenis. Navíc každý z nás se prezentuje jiným herním stylem a to je jenom dobře," ladí fanoušky na první grandslamový turnaj roku Kyrgios.

Reklama

Související témata: