Hlavní obsah

Jedním míčkem ztratil vše. Verdasco neskutečnou chybou přišel o výhru, pak se sesypal

Byl blízko. Hodně blízko. Španělský veterán Fernando Verdasco bojoval o postup do osmifinále Australian Open s favorizovaným Chorvatem Marinem Čiličem. Přestože pětatřicetiletý madridský rodák vedl 2:0 na sety, obrovským zkratem v tie breaku čtvrté sady o cennou výhru přišel a po setech 6:4, 6:3, 1:6, 6:7 a 3:6 odcházel z kurtu s hlavou v dlaních jako poražený.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Verdasco totálně pokazil mečbol, z postupu se raduje Čilič.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Neměl co ztratit. Fernando Verdasco nastupoval do zápasu třetího kola proti Marinu Čiličovi v roli tenisty, který může jen překvapit. V žebříčku mu patří 28. místo, jeho soupeř a loňský finalista je sedmý.

Na kurtu se však dělo úplně něco jiného. Španěl ničil favoritovy nervy bezchybnou hrou od základní čáry, první set vyhrál 6:4, druhý 6:3 a po jedné hodině a 43 minutách dostal Chorvata na pokraj vyřazení.

Verdasco, který do této doby vyhrál na Australian Open osm setů v řadě, přišel o první až v zápase s Čiličem. Vítěz US Open Open z roku 2014 vyhrál třetí sadu jasně 6:1, pravá tenisová bitva se však rozpoutala ve čtvrtém dějství.

Oba tenisté si bez větších problémů drželi servis, o vítězi tak musel rozhodnout tie break. I tam se hrál vyrovnaný boj, k prvnímu mečbolu se Španěl dostal za stavu 7:6, Čilič však na svém servisu nezaváhal. Výbornou příležitost však měl veterán tenisových kurtů o chvíli později.

Vedl 8:7 a šel na podání. Do této doby udělal za celý zápas jen dvě dvojchyby, v tento moment mu však nebyly nic platné stovky zápasů ani osmnáct let zkušeností na profesionálním okruhu.

K šoku fanoušků, ale především sebe sama, totiž vlastní mečbol "odvrátil" zkratem, za který by si nafackoval i dorostenec, totiž dvojchybou. Vyřízený Verdasco svůj počin dlouho nechápal. S otevřenou pusou a nevěřícným pohledem vysílal překvapené pohledy do vlastní lóže.

Další průběh si asi dokážete představit. Čilič vyhrál následující tři míče, tie break ovládl 10:8 a vyrovnal stav utkání na 2:2.

V Melbourne bylo už pár minut po půlnoci, když oba borci začali pátý set. A stále opařený Verdasco ztratil hned úvodní game při svém podání a poslal svého soupeře do vedení 3:0.

Fyzicky, ale především psychicky odrovnaný tenista už nenašel síly na zvrat, rozhodující sadu prohrál 3:6 a celý zápas pak po čtyřech hodinách a 22 minutách boje 2:3 na sety.

V osmifinále se chorvatský tenista utká s dalším Španělem Robertem Bautistou-Agutem.

Reklama