Hlavní obsah

To je hloupá otázka. Tenisové krásce se nechtělo odpovídat na dotazy novinářů

Melbourne/Praha

Hodně skoupá na slovo byla po vyřazení v osmifinále Australian Open Maria Šarapovová. Ruská tenistka v neděli nestačila na domácí hráčku Ashleigh Bartyovou, která otočila utkání a vyhrála po setech 4:6, 6:1 a 6:4. Pětinásobné grandslamové vítězce se pak na tiskové konferenci nelíbily některé otázky, které jí novináři pokládali. „To je hloupá otázka,“ odsekávala tenisová kráska.

Maria Šarapovová odmítla odpovědět na otázku

 
Článek

Osmifinálové utkání mezi Marií Šarapovovu a Ashleigh Bartyovou nabídlo zajímavou podívanou. Jednatřicetiletá Šarapovová vyhrála první set 6:4, ve druhém však na kurtu dominovala domácí hráčka Ashleigh Bartová. Dvaadvacetiletá tenistka ho získala poměrem 6:1 a o vítězce tak musela rozhodnout třetí sada.

Než k ní však došlo, odešla Šarapovová na toaletu, kde strávila více než sedm minut. To se samozřejmě nelíbilo fanouškům. Ti ji obvinili z nesportovního chování. Brali to tak, že jde pouze o její taktiku, že chce rozjetou Bartyovou jen vyvést z rytmu. A tak, když se ruská tenistka vrátila na kurt, bučeli na ni.

Bartyovou však tato poněkud delší přestávka nerozhodila, pětinásobnou grandslamovou vítězku ve třetím setu zdolala 6:4 a mohla se radovat z postupu do čtvrtfinále, v němž se utká s Češkou Petrou Kvitovou. Narozdíl od Bartyové Šarapovová na tiskové konferenci sdílná příliš nebyla.

Novináři ji navíc pokládali takové otázky, o kterých rozhodně nechtěla mluvit. Jeden se jí ptal, zda tou pauzou taktizovala a co říká následné nepříjemné reakci fanoušků. „Co chcete, abych vám na to řekla? To je hloupá otázka.“

Další se pak tázal na to, jak je těžké se vyrovnat s fyzickou náročností grandslamu, když nemůže užívat léky jako dříve. Narážel tak tím na meldonium, které v minulosti brala a kvůli kterému si odpykávala rok a čtvrt trest. „Je nějaká další otázka? reagovala chladně  očividně nazlobená kráska.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články