Hlavní obsah

Nechutný národ! Tenistka Martincová se na Instagramu ostře pustila do ruských fanoušků

Slavila vítězství! A nebrala si servítky. Tereza Martincová v posledním kvalifikačním duelu smetla domácí tenisovou naději Natalji Vichljancevovou hladce 6:4, 6:1 a postoupila do hlavní fáze turnaje v Petrohradu. Po zápase umístila na Instagram fotografii a k ní hodně peprný komentář.

Foto: Sport.cz

Česká tenistka Tereza Martincová.

Článek

Než se pustila do ruských fanoušků, měla za sebou tři vítězná kola kvalifikace. Rodačka z Prahy hladce smetla z dvorce i favorizovanou Natalji Vichljancevovou, což se domácímu obecenstvu nejspíš nelíbilo.

„Po dnešní zkušenosti, když jsem hrála proti domácí hvězdě, jsem si opět uvědomila, jak jsme skvělej národ," napsala rodačka z Prahy. „Abych to upřesnila, ruští fanoušci dneska? V životě jsem nezažila takové ,fandění', aby za celou dobu nezatleskali ani po výborné výměně, pokud jsem ji vyhrála já," stěžuje si tenistka na hrobové ticho po vyhraných míčcích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Jsem tak hrda na nas narod 🇨🇿 .. po dnesni zkusenosti kdyz jsem hrala proti domaci hvezde jsem si opet pripomnela a uvedomila jak jsme skvelej narod🏆 ... abych to upresnila - rusti fanousci dneska ? Vzivote jsem nezazila takove “fandeni” aby za celou dobu zapasu nezatleskali ani po vyborne vymene (pokud jsem ji vyhrala ja) .. prisaham ze bylo hrobove ticho po kazdem mem vyhranem mici,at uz to byla vyborna vymena,zabity mic nebo eso,cokoliv.... nejde o me ale o zousob podpory ktery predvedli.. chapu ze fandej ale pokud ja dam debla a publikum vasnive tleska?! .. nebo mezi prvni a druhym servisem slysim opakovane vykriky?!!... po celou dobu zapasu nebyl schopen jediny fanousek zatleskat po dobre vymene! Nejde o me ale o zpusob ... jakkoliv se snazit rozhodit tu druhou nez je domaci🇷🇺.. jsem hrda na to jaky jsme-kdyz si vzpomenu na prague open kde jste fandili neskutecne ale oboustrane! Dokazali ocenit vykon i druhe hracky 👏🏼👏🏼👏🏼 jsem na vas , nas opravdu pysna a hrda.. jelikoz toto bylo NECHUTNY .. a dneska jsem nebojovala jen za sebe ale za NAS VSECHNY.. jelikoz se nenecham porazit tak nechutnym narodem ... takze jeden za vsechny a vsichni za jednoho 🇨🇿🇨🇿🇨🇿🇨🇿🇨🇿.. ps. Ne vsichni rusove jsou taci ale velka vetsina bohuzel ano 🇷🇺👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼

Příspěvek sdílený Tereza Martincova_official (@terezamartinec),Led 28, 2019 v 11:15 PST

Ve svém komentáři Martincová zmiňuje i výkřiky mezi prvním a druhým podáním a atmosféru v Petrohradu porovnává s tou na domácím turnaji v Praze. „Když si vzpomenu na Prague Open, kde jste fandili neskutečně ale oboustranně! Dokázali ocenit i výkon druhé hráčky, jsem na vás, nás opravdu pyšná a hrdá. A dneska jsem nebojovala jen za sebe, ale za nás za všechny, jelikož se nenechám porazit tak nechutným národem," uzavírá svou nevybíravou kritiku hráčka, které aktuálně patří 181. pozice v žebříčku.

Pro Martincovou Petrohrad zřejmě není městem zaslíbeným. V roce 2017 byla během kvalifikace diskvalifikována za hrubé urážky rozhodčích. Česká tenistka se tehdy během zápasu obrátila na svou kamarádku do hlediště s dotazem, zda by mohla té rozhodčí „dát do držky", jelikož měla pocit, že ji hlavní sudí celý zápas poškozuje. K její smůle to ale slyšela česká lajnová Nikola Švárová, která neváhala a svou krajanku „udala".

Martincové se každopádně daří i v hlavní části podniku. V 1. kole si poradila s Kazaškou Julií Putincevovou a v další fázi narazí na lepší tenistku z dvojice Cibulková-Alexandrovová.

Reklama

Související témata: