Hlavní obsah

Česká hvězdička se těší na rekordní posun. Muchová se po životním turnaji přiblíží svému snu

Praha

Před loňským US Open znal jméno 202. hráčky světa Karolíny Muchové jen nadšený tenisový fanoušek. O pár dní později už bylo vše jinak. Dvaadvacetiletá slečna na dvorcích ve Flushing Meadows vyřadila i s kvalifikací pět soupeřek včetně dvojnásobné grandslamové šampionky Garbiňe Muguruzaové. Shoda náhod? Zapomeňte! Olomoucká rodačka pokračuje ve výborných výkonech i letos a může se těšit na velký žebříčkový posun.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Muchová je velkou nadějí českého tenisu

Článek

"Upřímně jsem nikdy nepochybovala o tom, že bych se mohla dostat na největší kurty a hrát proti špičkovým tenistkám," svěřila se před nedávnem sympatická slečna. A v žádném případě to nebyla nabubřelá slova.

Česká tenistka to začala potvrzovat hned v úvodních týdnech nové sezony. Na prvním turnaji v Brisbane vyřadila v kvalifikaci dvě soupeřky než skončila na favorizované Rusce Potapovové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Elina Svitolinová - Karolína MuchováVideo: sntv

To hlavní však mělo teprve přijít. Podruhé v řadě se dostala do hlavní soutěže grandslamového turnaje. Povedlo se jí to na Australian Open, kde v kvalifikačních bojích postupně vyřadila domácí Rodionovou, Rusku Samsonovou a Američanku Loebovou. V prvním kole hlavní soutěže pak podlehla Karolíně Plíškové 3:6, 2:6.

Životní turnaj však odehrála na probíhajícím turnaji v Dauhá. Přes kvalifikaci, kde ve druhém kole vyřadila po boji Kristýnu Plíškovou (6:3, 4:6, 6:4), se probila jako 132. hráčka světa až do čtvrtfinále.

Foto: Sport.cz

Karolína Muchová zatím předvádí na US Open skvělé výkony

V prvním kole nejdříve zametla s ostřílenou Samanthou Stosurovou (6:4, 6:2), ve druhém pak poslala stejným poměrem domů i favorizovanou Sie Su-Wej z Tchaj-wanu. Nestačila až na světovou sedmičku Elinu Svitolinovou, které podlehla 4:6, 2:6.

"Naším prvotním cílem bylo dostat se do elitní stovky, což se mi bohužel nepodařilo. Kvůli zranění jsem neodehrála moc turnajů, ale naštěstí jsem se prosadila na těch, kde jsem byla v pohodě. Když budu hrát dobře, může se mi to podařit," říkala před začátkem letošní sezony Muchová.

A teď se její sen prakticky vyplní. V novém vydání žebříčku by jí měla patřit 102. příčka, jen kousek od vysněné mety.

A tím to zdaleka končit nemusí....

Reklama

Související témata: