Hlavní obsah

S Plíškovou bych ve výtahu uvíznout nechtěla, opřela se Němka do české hvězdy

Pokud jde o tenisové umění, může se Karolína Plíšková svým krajankám Petře Kvitové či Lucii Šafářové podívat směle do očí. S popularitou mezi ostatními hráčkami na okruhu je to však už jiné. Současná světová pětka kvůli své introvertní povaze tak oblíbená mezi svými soupeřkami není. Nedávno to v krátkém rozhovoru potvrdila i německá tenistka Andrea Petkovicová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Němka Andrea Petkovicová během finále Fed Cupu v Praze.

Článek

Je spontánní, na kurtu si po vítězném zápase nemá problém střihnout taneček, nebojí se ani ožehavých témat. To ukázala i v minulém roce, kdy byla Petkovicová německými médii tázána na téma jejího sexuálního života. "Sex je pro mě vzácností," přiznala rodačka z Tuzly.

Ani při další odpovědi na otázku, jak se tenistky na okruhu vypořádávají se stereotypem, nezůstala rozhodně u frází. „Drogy jsou kvůli přísným antidopingovým pravidlům vyloučeny, také alkohol odpadá, protože zpomaluje regeneraci organismu. Zbývá tedy sex, ale asi jsem tak neschopná nebo neochotná, protože není snadné si někoho najít. Je to pro mě vzácnost," pokračovala bývalá devátá hráčka světa.

VIDEO: Karolína Plíšková neudržela nervy

A nedávno se nebála pálit ostrými ani do své konkurentky Karolíny Plíškové. "S kým bych nechtěla uvíznout ve výtahu? Asi bych tam nechtěla být s Karolínou Plíškovou, vždyť víte, co se loni stalo v Římě," uvedla pro časopis Tennis Arena rodačka z Bosny a Hercegoviny.

Co se tehdy vlastě stalo? Česká hvězda po zápase s Marií Sakkariovou z Řecka vzteky rozmlátila umpire polské hlavní rozhodčí Marty Mrozinské poté, co sudí mylně označila za stavu 5:5 ve třetím setu klíčový míč české tenistky jako chybný.

Plíšková po zápase podala ruku jen své soupeřce, stoličku hlavní rozhodčí nekompromisně zničila. Polskou sudí poté zařadila na listinu těch, které její zápasy v budoucnu nesmí rozhodovat. Za své řádění si lounská rodačka vysloužila od WTA pokutu.

Reklama

Související témata: