Hlavní obsah

Bolesti pominuly. Dokáže se bývalá světová jednička vrátit na kurty?

Dokáže se Andy Murray vrátit na kurty, nebo bude muset opravdu ukončit kariéru? Trojnásobný grandslamový vítěz minulý měsíc podstoupil operaci bolavé kyčle, kvůli níž nemohl pořádně hrát. Nyní jeho matka Judy Murrayová přišla se zprávou, která potěší všechny jeho fanoušky. „Bolesti jsou pryč,“ hlásí uznávaná trenérka.

Foto: Sport.cz

Andy Murray.

Článek

Na začátku letošní sezony Andy Murray oznámil, že kvůli přetrvávajícím potížím s kyčlí bude muset brzy ukončit kariéru. Doufal, že by to mohlo být na jeho milovaném Wimbledonu, který dvakrát ovládl. Po vypadnutí na lednovém Australian Open v úvodním kole, se rozhodl, že se podrobí další operaci, při níž mu byl jeho kloub vybaven kovovým povrchem.

Ale ani to nezaručovalo, že se bude moci se svou kariérou rozloučit na kurtech, jak by chtěl. Po několika týdnech rekonvalescence přišla jeho matka Judy Murrayová s potěšující zprávou. „Po dvaceti měsících se zbavil bolesti,“ uvedla Murrayová na webu express.co.uk. „Neříkám, že vím něco určitě, to neví nikdo. Ale vím, že udělá všechno pro to, aby mohl znovu hrát.“

„Absolvoval podobnou operaci jako Bob Bryan po US Open. Ten nyní hrál na Australian Open čtyřhru. Ale debl je přeci jen něco jiného,“ dodala s tím, že vše se teprve ukáže. „Musíme počkat. Určitě se pokusí vrátit, je si ale vědomý i toho, že to nemusí být uskutečnitelné.“

„Je to chytrý člověk, má mnoho jiných zájmů než jen tenis,“ uzavřela uznávaná trenérka a matka bývalé světové jedničky. Murray během své kariéry vyhrál tři grandslamy, dvakrát  olympiádu a do své sbírky přidal i trofej z Turnaje mistrů. Kvůli tomu, že nyní nehrál, spadl v žebříčku na dvě stě dvacáté třetí místo.

Reklama