Hlavní obsah

Těžká krize české hrdinky! Siniaková na kurtech hoří, cíle jsou v nedohlednu

Po listopadovém fedcupovém finále jí český národ ležel u nohou. Kateřina Siniaková se dvěma body a především výborným tenisem proti americkému výběru postarala o další titul z týmové soutěže. A cíl pro další sezonu byl jasný. "Ráda bych se dostala do Top 20," říkala. Nový rok však zatím pro rodačku z Hradce Králové připomíná spíš noční můru. Na kurtech sbírá jednu porážku za druhou.

Foto: Profimedia.cz

kateřina Siniaková marně hledá ztracenou formu

Článek

Když končila sezonu 2018, patřila dvaadvacetileté slečně 31. příčka světa, což bylo také její dosavadní maximum. A nikdo nepochyboval, že vysněný postup do elitní dvacítky se může brzy proměnit v realitu. To stále platí, faktem však je, že Siniaková se v letošní sezoně pořádně trápí.

Ze sedmi odehraných turnajů se jen jednou dostala do druhého kola, šestkrát gratulovala k postupu hned své úvodní soupeřce. Často i velké favoritce. Dvakrát jí los prvního kola do cesty postavil Belgičanku Elise Mertensovou, na Australian Open pak stále se lepšící Belindu Bencicovou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kateřina Siniaková (vlevo) a Barbora Krejčíková při rozhodující čtyřhře v utkání Fed Cupu s Rumunskem.

Ovšem také skončila na hráčkách, které měla bez větších starostí srolovat. V Petrohradu neměla síly na 148. tenistku světa Belgičanku Ysailen Bonaventureovou, naposledy v Indian Wells pro změnu na 114. hráčku žebříčku Rusku Kozlovovou.

"Ráda bych se dostala do Top 20. A co nejdéle zůstat na pozici světové jedničky v deblu," říkala před sezonou fedcupová šampionka. Druhý cíl se jí zatím drží plnit, v singlovém žebříčku však ztrácí na svou vysněnou metu více než dvacet pozic, v současné době jí patří 42. příčka.

Pomineme-li kvalifikaci v Sydney, zapsala si Siniaková jen dvě výhry. V prvním fedcupovém kole proti Rumunce Buzarnescuové, v Dubaji proti Chorvatce Martičové.

Dokáže se česká tenistka zvednout, nebo bude pokračovat její trápení?

TURNAJFÁZESOUPEŘKA (pořadí WTA)VÝSLEDEK
Indian Wells1. koloKozlovová (114.)5:7, 2:6
Dubaj2. koloKvitová (3.)7:6, 4:6, 4:6
Dauhá1. koloMertensová (16.)2:6, 4:6
Petrohrad1. koloBonaventureová (144.)4:6, 6:7
Australian Open1. koloBencicová (23.)4:6, 6:2, 3:6
Sydney1. koloMertensová (16.)6:7, 6:2, 2:6
Brisbane1. koloTomljanovicová (44.)1:6, 6:3, 0:6

Reklama

Související témata: