Hlavní obsah

Krutý tenis. Talentovaný mladík zkolaboval na kurtu, na pomoc mu přispěchal i soupeř

Miami/Praha

Byl kousek od vítězství. Svého mnohem zkušenějšího soupeře měl na lopatě, avšak jeho tělo náročné utkání nezvládlo. Nicola Kuhn nedokázal ve středu v prvním kole turnaje v Miami proti Mischovi Zverevovi využít osm mečbolů a během rozhodujícího třetího setu se vyčerpaný zhroutil na zem.

Foto: Profimedia.cz

Nicola Kuhn se během zápasu zhroutil na kurt.

Článek

Tenis není jen o slávě a úspěších, ale také o pořádné dřině a fyzické náročnosti. Jak krutý někdy umí být, se na turnaji v Miami přesvědčil i španělský talent. Devatenáctiletý Nicola Kuhn měl utkání prvního kola proti Mischovi Zverevovi skvěle rozehrané, když první set vyhrál poměrem 6:4 a ve druhém vedl už 5:2.

Jenže Zverev se nečekaně zvedl, odvrátil osm mečbolů a set získal poměrem 7:5. O vítězi tak musela rozhodnout třetí sada. Kuhnovi se podařilo Zvereva brejknout. Za stavu 2:1 byl na podání, jeho tělo však bylo už vyčerpané. Kuhn se najednou zhroutil k zemi a bylo vidět, jak trpí.

Dvěstěpadesátý pátý hráč světa se nemohl pohnout, bolest mu nedovolila ani otočit se na záda. Pomoci se dočkal brzy, Zverev vyčerpanému soupeři donesl pití, fyzioterapeut ATP se ho snažil postavit na nohy. I když se mu to podařilo a Kuhna podepíral, dělalo tenistovi velké potíže z kurtu odejít.

Za potlesku diváků se mu do očí draly slzy. „Tak brutální sport to je. Doufám, že je v pořádku,“ napsal Denis Shapovalov na Twitteru. „Je těžké tohle sledovat. Doufám, že je ti už dobře, kamaráde,“ uvedl na sociálních sítích další talentovaný tenista, Felix Auger-Aliassime.

Reklama