Hlavní obsah

Kvitová - Garcíaová 6:3, 6:3Báječná jízda pokračuje! Kvitová, Vondroušová i Plíšková postoupily, v Miami bude české čtvrtfinále

mm, pan, rjmSport.cz
Aktualizováno

Skvělé výkony podávají na prestižním turnaji v Miami české tenistky. Po Petře Kvitové, jež v osmifinále ve dvou setech 6:3, 6:3 zničila francouzskou tenistku Caroline Garciaovou, si v noci na úterý SEČ zajistily postup do čtvrtfinále i její dvě krajanky. Markéta Vondroušová ani ve čtvrtém utkání na Floridě neztratila set a vyřadila Tatjanu Mariaovou z Německa 6:4, 6:3, po bitvě se radovala i Karolína Plíšková. Julii Putincevovou z Kazachstánu udolala po více než dvou hodinách 2:6, 6:3 a 7:5. Právě Plíšková s Vondroušovou změří síly o postup do semifinále.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinále v Miami: Kvitová - GarcíaováVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Kvitová se přiblížila k vysněné pozici světové jedničky. Aby se jí to povedlo, potřebuje turnaj vyhrát. Ve čtvrtfinále se česká jednička utká s Australankou Ashleigh Bartyovou, kterou letos už dvakrát porazila.

Zatímco vstup do osmifinálového zápasu proti Donně Vekičové Petře Kvitové příliš nevyšel, s Caroline Garciaovou to bylo úplně o něčem jiném. Česká jednička díky výborným returnům vzala hned na úvod nervózně působící Francouzce servis, v klidu si udržela vlastní a brzy šla do vedení 2:0.

Garciaová, která v dosavadním průběhu turnaje neztratila ani set, si ve čtvrté hře vypracovala brejkbol, Kvitová však výborným servisem nebezpečí zažehnala a ujala se vedení 3:1. V podobném duchu probíhala i následující hra, kdy si dvě brejkové možnosti vypracovala dvojnásobná wimbledonská vítězka, ani ona však nebyla úspěšná.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Petra Kvitová zvládla první set výborně.

Za stavu 4:3 pro Kvitovou si Francouzka povolala na kurt svého otce a trenéra v jedné osobě, směr prvního setu ale nadále udávala Kvitová. Rodačka z Fulneku se na rozdíl od nedělního zápasu mohla spolehnout na první servis, který jí vycházel s 67% úspěšností a šla do vedení 5:3. Následně podruhé v zápase vzala své soupeřce servis, sadu vyhrála za 46 minut 6:3 a šla do vedení 1:0 na sety.

Nadvláda pokračovala i ve druhém setu

Kvitová i ve druhém setu trápila svou soupeřku hlavně svým leváckým servisem. Výborný game se světové dvojce povedl ve čtvrté hře druhé sady, kdy především přesnými bekhendovými údery soupeřku znovu brejkla a šla do vedení 3:1. Následně s menšími problémy udržela svůj servis a vedla už o tři hry.

Za stavu 5:2 utkání přerušila na téměř dvě hodiny dešťová přeháňka. Garciaová po návratu na kurt čistou hrou při svém podání snížila, více však už nezvládla a po 1 hodině a 23 minutách mohla slavit postup do čtvrtfinále Petra Kvitová.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Caroline Garciaová těžko hledala v prvním setu na svou soupeřku zbraň.

Česká tenistka si připsala své letošní dvacáté vítězství oproti pouhým pěti porážkám. V boji o semifinále změří Kvitová síly s Ashleigh Bartyovou, s kterou má pozitivní bilanci 4:0. Letos se s ní utkala ve finále turnaje v Sydney a ve čtvrtfinále na Australian Open.

Katastrofální začátek Plíškovou nepoložil

Plíšková musela v druhém utkání po sobě absolvovat tři sety. Po velkém boji s Francouzkou Alizé Cornetovou si v pondělí poradila za více než dvě hodiny také s Putincevovou, 44. hráčku světa zdolala stejně jako v úvodu sezony v Brisbane, kde nakonec získala titul.

Zápas přitom začala katastrofálně. Ztratila si první tři podání a prohrávala 0:5. Pak se jí sice také povedl brejk, ale úvodní set už nezachránila. Ve druhé sadě pro změnu připravila o servis třikrát soupeřku. Brejkem začala Plíšková třetí set, ale v šestém gamu výhodu ztratila. Rozhodla až jedenáctá hra, v níž prolomila Putincevové podání a zápas doservírovala.

Foto: Luis M. Alvarez, ČTK/AP

Karolína Plíšková v osmifinále turnaje v Miami napínavou bitvu zvládla.

O své druhé semifinále v Miami se Plíšková střetne s Vondroušovou, se kterou dosud na okruhu WTA nehrála. Devatenáctiletá Vondroušová vyřadila bez potíží překvapivou přemožitelku obhájkyně titulu Sloane Stephensové Mariaovou a prošla do čtvrtfinále stejně jako na předchozím turnaji v Indian Wells. „Tenhle zápas se na mě hrál hodně pozdě a chce se mi už fakt spát!" hlásila šťastná Vondroušová po utkání, že na nějaké slavení nemá náladu. „Bojuji o každý míč, fiftýn, hru. Nic nevypustím a v tom budu pokračovat," slibuje.

Po úspěšném účinkování v Miami, kde při loňské premiéře vypadla v prvním kole, si Vondroušová výrazně vylepší dosavadní 59. příčku ve světovém žebříčku.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 9 314 875 dolarů):
Dvouhra – 3. kolo:
Federer (4-Švýc.) - Krajinovič (Srb.) 7:5, 6:3
Anderson (6-JAR) - Sousa (Portug.) 6:4, 7:6 (8:6)
Tsitsipas (8-Řec.) - Mayer (Arg.) 6:4, 6:4
Medveděv (13-Rus.) - Opelka (USA) 7:6 (7:5), 6:7 (5:7), 7:6 (7:0)
Goffin (18-Belg.) - Cecchinato (14-It.) 6:4, 6:4
Shapovalov (20-Kan.) - Rubljov (Rus.) 6:3, 7:6 (7:5)
Tiafoe (28-USA) - Ferrer (Šp.) 5:7, 6:3, 6:3
Thompson (Austr.) – Dimitrov (24-Bulh.) 7:5, 7:5.
Ženy (dotace 9 035 428 dolarů):
Dvouhra – osmifinále:
Kvitová (3-ČR) – Garciaová (19-Fr.) 6:3, 6:3
Karolína Plíšková (5-ČR) - Putincevová (Kaz.) 2:6, 6:3, 7:5
Vondroušová (ČR) - Mariaová (Něm.) 6:4, 6:3
Bartyová (12-Austr.)  – Bertensová (7-Niz.) 4:6, 6:3, 6:2.
Kontaveitová (21-Est.) - Andreescuová (Kan.) 6:1, 2:0 skreč
Sie Šu-wej (27-Tchaj-wan) - Wozniacká (13-Dán.) 6:3, 6:7 (0:7), 6:2
Halepová (2-Rum.) - V. Williamsová (USA) 6:3, 6:3
Wang Čchiang (18-Čína) - Wang Ja-fan (Čína) 7:5, 6:4.

Reklama

Související témata: