Hlavní obsah

Na baráž s Češkami nejspíš nedorazí. Kanadská kráska si podle médií dává od tenisu pauzu

Minulý týden se odhlásila z turnaje v mexickém Monterrey, tento pak z kolumbijské Bogoty. Spekulace o její přestávce od tenisu tak stále více sílí. Eugenie Bouchardová si podle zahraničních médií rozhodla dát na neurčitou dobu pauzu a odpočinout si. Pokud by se tyto informace potvrdily, znamenalo by to, že příští víkend nebude hrát za Kanadu v baráži Fed Cupu proti Češkám.

Foto: Sport.cz

Eugenie Bouchardová.

Článek

Na začátku sezony prohlašovala, že udělá vše, aby se vrátila na nejvyšší místa v žebříčku. Avšak teď to vypadá, že si od tenisu dává pauzu. Eugenie Bouchardová se podle zahraničních médií rozhodla si odpočinout a dát se zdravotně do pořádku. Minulý týden se odhlásila z turnaje v Monterrey, tento pak z Bogoty.

Podle webu news.com.au vydala kratičké prohlášení, v němž oznámila, že si dává přestávku na dobu neurčitou. Kanadská tenistka prý už odjela do Kanady a její trenér Michael Joyce zamířil do Evropy. Tomu, že se nejspíš nejedná jen o spekulace, nasvědčuje i fakt, že se nepřihlásila ani na žádné nadcházející turnaje.

Eugenie Bouchardová o sobě dala hodně vědět už jako teenagerka, kdy v osmnácti letech ovládla juniorský Wimbledon. Před pěti lety pak šokovala svými výkony i mezi profesionálkami, kdy si zahrála semifinále Australian Open, French Open a poté dokonce finále Wimbledonu, v němž nestačila na Petru Kvitovou.

V žebříčku se vyšvihla na páté místo a odborníci hovořili, že půjde ještě výš. Avšak nejrůznější zranění a následný pokles formy jí to nedovolily. Loni v žebříčku dokonce figurovala až na sto devadesáté čtvrté příčce. Makala však dál a na začátku letošní sezony přiznala, že doufá, že se jí podaří dostat se zase mezi nejlepší.

Zahrála si dvě čtvrtfinále na turnajích v Aucklandu a New Port Beach a vypadalo to, že se zase dostává do formy. Minulý měsíc v Indian Wells však pětadvacetiletá tenistka vypadla už v prvním kole a v Miami dokonce neprošla kvalifikací. Pokud se informace o její pauze potvrdí, neposílí ani příští víkend Kanaďanky proti Češkám v baráži Světové skupiny ve Fed Cupu.

Reklama

Související témata: