Hlavní obsah

Frustrovaný antukový král. Letos zatím bez titulu a jeho start v Madridu ohrožují žaludeční potíže

Madrid/Praha

Měl být největším favoritem. Avšak ještě není zcela jisté, zda bude moci do hry zasáhnout. Rafaelu Nadalovi jeho oblíbená antuková část sezony zatím vůbec nevychází podle jeho představ. V Monte Carlu i Barceloně vypadl v semifinále a nyní ho před startem na turnaji v Madridu trápí žaludeční problémy. Španělský tenista netrénoval a musel odvolat i tiskovou konferenci.

Foto: Profimedia.cz

Rafael Nadal.

Článek

Začátek sezony Rafaelu Nadalovi nevyšel. Na Australian Open si sice zahrál finále, avšak v něm hladce prohrál s Novakem Djokovičem. Na dalším turnaji v Acapulku vypadl už v osmifinále, když ho porazil bouřlivák Nick Kyrgios a v Indian Wells se pak musel odhlásit ze semifinále kvůli poraněnému kolenu.

Jakmile se zotavil, začal se španělský tenista připravovat na jeho oblíbenou antukovou část sezony. Chtěl si na ní spravit chuť a ukázat, že je stále králem tohoto povrchu. Avšak ani tady se mu zatím nedaří tak, jak by si přál. Na turnajích v Monte Carlu a Barceloně, kde předešlé roky sbíral tituly jak na běžícím pásu, letos vypadl v semifinále.

A tak doufal, že by letošní první titul mohl získat tento týden na turnaji v Madridu. Jenže ještě před jeho začátkem začala mít světová dvojka žaludeční potíže. V neděli dopoledne se Nadal sice ještě zúčastnil rozlučky s krajanem Davidem Ferrerem, poté ale zrušil veškeré akce. Podle webu tennisworldusa.org nedorazil na trénink a omluvil se i z tiskové konference.

Sedmnáctinásobného grandslamového vítěze čeká úvodní kolo na turnaji v Madridu až ve středu, postaví se však proti němu jeden z největších tenisových talentů současnosti, Kanaďan Felix Auger-Aliassime. Osmnáctiletý mladík už letos dokázal porazit několik hvězdných hráčů a na turnaji v Miami se dostal až do semifinále. Na Rafaela Nadala tak rozhodně nečeká lehký úkol. Tak uvidíme, jak rychle se dá do pořádku a jestli se mu podaří přidat do jeho sbírky šestý titul z tohoto turnaje.

Reklama