Hlavní obsah

Velká pocta pro trojnásobného grandslamového vítěze. Oficiálně byl pasován na rytíře

Londýn/Praha

Andy Murray je oficiálně rytířem. Šlechtický titul mu před více než dvěma roky udělila britská královna Alžběta II., tento čtvrtek pak byl trojnásobný grandslamový vítěz princem Charlesem v Buckinghamském paláci do tohoto stavu pasován. „Jsem velmi pyšný, že jsem se jím stal,“ prohlásil dvaatřicetiletý tenista.

Foto: Sport.cz

Andy Murray byl princem Charlesem pasován na rytíře.

Článek

Rok 2016 byl pro Andyho Murrayho asi nejúspěšnější v jeho kariéře. Zahrál si finále na Australian Open a French Open. Vyhrál podruhé v kariéře Wimbledon. Obhájil olympijské zlato, ovládl Turnaj mistrů a stal se světovou jedničkou. Není tedy divu, že mu na jeho konci britská královna udělila šlechtický titul za zásluhy ve sportu a charitě.

Oficiálně pak byl do tohoto stavu tenista pasován princem Charlesem tento čtvrtek v Buckinghamském paláci. „Jsem velmi pyšný, že jsem se stal rytířem,“ uvedl Murray na webu ATP. „Je to krásný den strávený s rodinou. Je tu moje manželka i rodiče. Rád bych tady měl i děti, ale ještě jsou na tohle malé. Hned, jak ale přijdu domů, ukážu jim medaili,“ dodal.

Trojnásobný grandslamový vítěz se nyní zotavuje z lednové operace bolavé kyčle. Kvůli ní vynechal téměř celou loňskou sezonu a v té letošní odehrál jen dva turnaje, v Brisbane a Australian Open. Hvězdný tenista sice už necítí bolesti, avšak stále ještě není jisté, zda bude moci pokračovat ve své kariéře.

Jeho velkým přáním je si ještě zahrát ve Wimbledonu a případně tam kariéru ukončit. S tréninkem již začal před několika týdny. Pořadatelé turnaje v Queen´s Clubu, který začne v polovině června, mu dokonce drží divokou kartu. Tak snad ještě bývalou světovou jedničku na kurtech uvidíme hrát.

Reklama