Hlavní obsah

Tenisová válka pokračuje. Když Složila nepozve svaz, pozvu ho sám, říká Štěpánek

Praha

Tenisová válka a zároveň velký trapas pokračuje. Neúčast člena vítězného týmu z roku 1980 Pavla Složila na letošním finále Davis Cupu mezi Českem a Španělskem má dohru. S ignorací legendy se nehodlá smířit Radek Štěpánek, který prohlásil, že pokud Složila nepozve český tenisový svaz v čele s Ivo Kaderkou, pozve ho sám.

Foto: Carlos Barria , Reuters

Radek Štěpánek bere nepozvání Pavla Složila jako drzost.

Článek
Fotogalerie

„Je to doopravdy ostuda a neúcta vůči hráči, který pro republiku tolik udělal a stal se vzorem několika generacím. Silně uvažuji o tom, že Pavla Složila pozvu sám. Před takovými lidmi by měli na finále rolovat červený koberec," řekl rozhořčený Štěpánek deníku Sport.

Další tři vítězové daviscupového finále před dvaatřiceti lety Ivan Lendl, Tomáš Šmíd a Jan Kodeš měli to štěstí, že je za minimálně dvacet startů v bojích o „salátovou mísu" pozvala sama Mezinárodní tenisová federace (ITF). Složil se, bohužel, do tohoto čísla nevešel a českému svazu je zřejmě tato hráčská legenda ukradená.

Stejně jako nejlepší tenistka všech dob Martina Navrátilová, která se pozvání od Kaderky a spol. na pražské finále Fed Cupu také nedočkala.

Reklama