Hlavní obsah

Pozor na ni! Soupeřka Kvitové dává nejtvrdší rány a radí jí bývalá světová jednička

Melbourne

Měla by být jasnou favoritkou, ale lehká práce na Petru Kvitovou v sobotním osmifinále Australian Open rozhodně nečeká. Její soupeřka, devatenáctiletá ranařka Madison Keysová, se dere vzhůru. Agresivní hrou si mladá Američanka zjednává respekt a určitě se nezalekne ani dvojnásobné wimbledonské šampiónky.

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

Američanka Madison Keysová v utkání s Casey Dellacquaovou z Austrálie.

Článek
Fotogalerie

Tipněte si, která hráčka v pavouku Australian Open dává podle statistiků v průměru největší rány? Není to ani Serena Williamsová (míčky z její rakety po úderech od základní čáry létají průměrnou rychlostí 111km/h), ani Maria Šarapovová (113 km/h).

Pomyslný trůn okupuje právě Keysová (121 km/h). Rychlost úderů samozřejmě není všechno, ale pokud 35. tenistce světa její herní styl vychází, dokáže pořádně zatopit jakékoliv soupeřce.

„Jakmile získá sebevědomí a míčky dobře trefuje, je to hráčka na top 10. Zápas se vždy odvíjí podle její rakety," myslí si devětadvacátá nasazená Casey Dellacquová, která s mladou Američnakou vypadla na Australian Open ve druhém kole.

Jako Venus Williamsová

Keysová má navíc k dispozici velmi kvalitní realizační tým. Rozhodla se jít ve šlépějích Andyho Murrayho a dalších, kteří si najali tzv. superkouče. Hlavní rádkyní je pro ni bývalá světová jednička Lindsay Davenportová, s níž spolupracuje od konce minulé sezóny.

Slavnou hráčku sehnal pro Keysovou její agent Max Eisenbud, jenž měl na starosti mimo jiné třeba Marii Šarapovovou nebo Číňanku Li Na.

„Když jsem si s ní šla poprvé zahrát, říkala jsem si: Můj bože, to jsou rány. A to jsem hrávala s Venus i Serenou nebo Marii Šarapovovou. Takže koučuji teď někoho, komu je teprve devatenáct a už má tyhle úžasné zbraně. Jediné, co ji zatím drží zpět, je způsob, jakým mentálně přistupuje k zápasům a jak zvládá klíčové míčky. Ale myslím si, že jsem schopná všechny její slabiny vylepšit," věří Davenportová.

Keysová podle svých slov začala s tenisem poté, co svým rodičům, kteří jsou oba advokáti, sdělila, jak moc se jí líbí šaty Venus Williamsové. A právě k její slavnější krajance ji před vzájemným zápasem přirovnala i Petra Kvitová, která Keysovou v jediném vzájemném zápase předloni v Tokiu porazila.

„Určitě už je lepší tenistkou, než když jsem s ní hrála v Tokiu. Čekám, že to bude z její strany hodně agresivní. Vím, že má tvrdý servis. Trochu mi připomíná Venus Williamsovou, má hodně podobný styl. Takže já se musím snažit hlavně dobře servírovat a snažit se obstát na returnu," naplánovala si česká jednička.

Porazí Petra Kvitová na Australian Open Madison Keysovou?
Ano
79,5 %
Ne
20,5 %
Celkem hlasovalo 9471 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková