Hlavní obsah

McHaleová - Siniaková 3:6, 6:4, 6:4Siniaková ve finále v Tokiu neuspěla, H+H slaví titul

Tokio
Aktualizováno

V souboji hráček bojujících o premiérový titul na okruhu WTA tenistka Kateřina Siniaková neuspěla. Ve finále turnaje v Tokiu, které bylo dvakrát přerušované kvůli dešti, nestačila na Američanku Christine McHaleovou, které podlehla 6:3, 4:6, 4:6. To Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková slaví titul ve čtyřhře v Québecu.

Foto: Koji Sasahara, ČTK/AP

Kateřina Siniaková během finále v Tokiu.

Článek
Fotogalerie

Hradecká a Hlaváčková porazili ruskou dvojici Alla Kudrjavcevová, Alexandra Panovová dvakrát 7:6 a získali první společný titul od triumfu na US Open před třemi lety.

Hradecká zaznamenala jubilejní dvacátý titul v deblu, Hlaváčková má o dva méně. Společně si připsaly dvanáctý společný triumf a první od US Open v roce 2013, po kterém se stříbrný pár z olympiády v Londýně rozešel. Po loňském obnovení spolupráce se dalšího titulu dočkal na pátý finálový pokus.

Překvapivou vítězkou dvouhry v Québecu se stala devatenáctiletá Francouzka Océane Dodinová. Až 132. hráčka světového žebříčku ve finále porazila 6:4, 6:3 americkou kvalifikantku Lauren Davisovou, která v předchozím kole vyřadila českou hráčku Terezu Martincovou.

Siniaková ani druhé finále nevyhrála

Pro dvacetiletou Siniakovou to bylo v Tokiu druhé letošní finálové klání. To první sehrála v polovině července ve švédském Bastadu, kde prohrála s Němkou Siegemundovou. Stejně dopadla i v japonské metropoli, kde sice vedla, ale po pauzách způsobených přeháňkou ztratila tempo a zkušenější Američanka ji porazila.

Úvod prvního setu byl u obou hráček nervózní. Ani jedna z nich nedokázala udržet svůj vlastní servis. Jako první se to povedlo české tenistce ve třetí hře, i když čelila dvěma brejkbolům. Siniaková poté dokázala McHaleovou ještě dvakrát brejknout a první sadu ovládla v poměru 6:3.

Druhý set byl za stavu 3:2 pro Siniakovou přerušen pro déšť. Česká hráčka po více než třiceti minutách vstupovala na kurt s brejkem, o který ale vzápětí přišla a McHaleová byla na koni. Rodačce z městečka Teaneck pauza očividně pomohla a dokázala v druhé sadě zvítězit 6:4.

V nastoleném tempu pokračovala i nadále. Rychle se ujala vedení 4:0, a i když v závěru Siniaková dotáhla náskok, vítězství si McHaleová už vzít nenechala. V rozhodující sadě zvítězila 6:4, přičemž poslední game ovládla čistou hrou a připsala si svůj první triumf ve dvouhře na turnajích WTA.

Siniaková byla hodně smutná z další nevyužité možnosti vyhrát turnaj. "Bylo to mé druhé finále a znovu jsem prohrála, takže je to pro mě zklamání. Ale Christina hrála dobře," posteskla si.

Tenisový turnaj žen v Québecu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Dodinová (Fr.) - Davisová (USA) 6:4, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Hlaváčková, Hradecká (1-ČR) - Kudrjavcevová, Panovová (3-Rus.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:2)
Čtyřhra - semifinále:
Kudrjavcevová, Panovová (3-Rus.) - Irigoyenová, Krejčíková (2-Arg./ČR) 6:4, 6:4.
Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
McHaleová (7-USA) - Siniaková (ČR) 3:6, 6:4, 6:4.
Tenisový challenger v Banja Luce (antuka, dotace 64 000 eur):
Dvouhra - finále:
Pavlásek (4-ČR) - Zekič (Srb.) 3:6, 6:1, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Jebavý, Šátral (ČR) - Arnaboldi, Neuchrist (It./Rak.) 7:6 (7:3), 4:6, 10:7.
Pavlásek vyhrál challenger potřetí v kariéře.

Reklama

Související témata: