Hlavní obsah

Přepadená Kvitová je po operaci, trvala skoro čtyři hodiny! Tenistku čeká dlouhá pauza

bum, jr, mmSport.czPrávo
Aktualizováno

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová, jež se v úterý ráno stala v Prostějově obětí přepadení, je po operaci! Lékaři jí zašili poraněné šlachy na všech prstech levé ruky a dva nervy. Po chirurgickém zákroku nesmí postižené místo dlouhé týdny přetěžovat, ale návrat k tenisu by měl být podle odborníků reálný.

Policejní mluvčí o přepadení Petry KvitovéVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

"Neznámá osoba mě napadla s nožem v ruce. Snažila jsem se bránit a přitom utrpěla ošklivé zranění levé ruky. Jsem v šoku, ale naštěstí živá. Zranění je vážné a budou se mu muset věnovat specialisté. Jak ale víte, jsem silná a překonám to," napsala Kvitová na svém twitterovém účtu v úterý odpoledne.

Pachatel podle vyjádření mluvčího českého fedcupového týmu Karla Tejkala napadl českou tenistku přímo v jejím bytě v Prostějově, když se pod falešnou záminkou dostal dovnitř. Kvitová se napadení nožem bránila, utrpěla při tom vážné poranění na prstech levé ruky.

Kariéra zřejmě není v ohrožení

Později se jedenáctá hráčka světového žebříčku WTA musela po konzultaci podrobit chirurgickému zákroku. Ten trval tři hodiny a 45 minut. "Během operace byly Petře zašity poraněné šlachy na prstech, měla poraněny střední články všech pěti prstů levé ruky a dva nervy," přiblížil Tejkal večer podrobnosti.

Kvitová bude mít ruku, v níž drží raketu, nejprve dva dny zavázanou, pak šest až osm týdnů v dlaze. Tři měsíce nesmí sešité šlachy přetěžovat. "Rozsah zranění je vážný, ale Petra je podle operatéra mladá a zdravá, a (lékař) po operaci nevidí důvod, proč by opět nemohla hrát tenis," dodal mluvčí šestadvacetileté hráčky.

Kriminální čin, pachatel si odnesl pět tisíc korun

Podle Prostějovského deníku se pachatel zřejmě dostal do bytu pod záminkou odečtu stavu elektroměru. Podle informací Práva si útočník z bytu odnesl pět tisíc korun a poté z místa činu uprchl. „Jednalo se zřejmě o náhodný kriminální čin, Petra je v péči lékařů," řekl Tejkal nedlouho po incidentu pro Sport.cz.

Kvitová měla pořezané prsty a po incidentu byla převezena do nemocnice, kde lékaři zjišťovali míru poškození šlach. Po ošetření se údajně měla rovněž vydat do Prahy za známým fyzioterapeutem prof. Pavlem Kolářem.

"Děkuji všem za vzkazy a podporu. To, co se mi stalo, nebylo rozhodně nic příjemného, ale je to za mnou. Teď je pro mě hlavní, aby doktoři zjistili, jak je na tom moje ruka. Věřím jim a věřím, že to dobře dopadne, mám tu nejlepší péči a jsem ve spojení se svými nejbližšími. To nejhorší už mám za sebou. Ještě jednou díky, že na mě myslíte. Nebojte se o mě!" vzkázala ještě Kvitová s optimismem na facebookovém profilu fedcupového týmu.

Policie zveřejnila popis

Policie uvedla, že k přepadení došlo kolem 8.20 ráno v bytě poškozené, která utrpěla zranění a musela vyhledat lékařské ošetření. „Policie se na místě věnuje ohledání místa činu, více k situaci nemohou zatím sdělovat," uvedl před vchodem do domu, kde Kvitová v Prostějově bydlí, mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

„K popisu podezřelého můžeme sdělit, že byl starý asi 35 let, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Měl hnědé oči, na hlavě světlou čepici, tzv. bekovku, světlou bundu a světle hnědou tašku přes rameno," uvedl mluvčí prostějovské policie.

Před domem bylo celé dopoledne zaparkovaných několik aut policejních techniků, kteří postupně vcházeli a vycházeli z budovy. Jako stopa byl označen jeden ze zvonků u vchodových dveří do budovy, ovšem bez uvedení jména obyvatele domu. Nově opravený dům se nachází nedaleko centra města a v podstatě na dohled od centrály územního pracoviště Policie ČR v Prostějově.

Přípravu komplikovala i vlasová zlomenina v noze

Bývalá světová dvojka paradoxně ještě v úterý ráno informovala prostřednictvím sociálních sítí, že se kvůli nedoléčené vlasové zlomenině zánártní kůstky na pravé noze nebude moci zúčastnit lednového Hopmanova poháru v australském Perthu.

„Jsem hrozně zklamaná, že nemůžu hrát na Hopmanově poháru. Magnetická rezonance prokázala, že se zranění hojí. Bohužel ale ne tak rychle, jak bychom chtěli," posteskla si Kvitová na svém facebookovém účtu.

Nyní je jasné, že v ideálním případě se vrátí na kurty nejdříve v dubnu. Nestihne určitě Australian Open, první kolo Fed Cupu ani velké turnaje v Miami či Indian Wells.

Reklama

Související témata: