Hlavní obsah

Pcheng Šuaj - Siniaková 6:1, 6:3Siniaková s Hradeckou dohrály v Tchaj-peji ve druhém kole

Tchaj-pej
Aktualizováno

Česká tenistka Kateřina Siniaková si čtvrtfinále dvouhry na turnaji v Tchaj-peji nezahraje. Pátá nasazená ve druhém kole nestačila na Číňanku Pcheng Šuaj, které po 63 minutách podlehla 1:6 a 3:6. Prohrála i Lucie Hradecká, kterou vyřadila první nasazená Ukrajinka Svitolinová po setech 6:4, 7:5.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Česká tenistka Kateřina Siniaková.

Článek

Dvacetiletá Siniaková, jež zahájila sezónu ziskem premiérového titulu v čínském Šen-čenu a je čtyřicátá ve světovém žebříčku, se potýkala v pondělí v Tchaj-peji s nevolností, přesto zvládla třísetovou bitvu s Kazaškou Galinou Voskobojevovou. Dnes na Pcheng Šuaj, 71. hráčku pořadí WTA, nestačila.

Rodačka z Hradce Králové sice začala brejkem, ale pak třikrát ztratila servis i šest gamů v řadě. Ve druhém setu se držela do stavu 2:2, od té chvíle opět dominovala jednatřicetiletá Číňanka. Oplatila tak Siniakové měsíc starou prohru právě z turnaje v Šen-čenu, kde na sebe narazily v 1. kole.

Hradecká se proti turnajové jedničce dlouho držela, jenže využila z 12 brejkbolů jen jeden a v klíčových chvílích doplatila na chyby. Svitolinová využila až pátý mečbol a po necelých dvou hodinách utkání ukončila.

Obě tenistky si ale zlepšily chuť ve čtyřhře. Český pár porazil tchaj-wansko-americkou dvojici Chan Chin-wei, Melicharová 7:5, 6:4.

Venus Williamsová prohrála v Rusku hned první zápas

Finalistka grandslamového Australian Open Venus Williamsová vypadla na tenisovém turnaji v Petrohradu hned po svém prvním utkání. Z pozice čtvrté nasazené hráčky měla šestatřicetiletá Američanka v úvodním kole volný los, ve druhém uhrála proti Kristině Mladenovicové z Francie jen čtyři gamy a podlehla 3:6, 1:6.

Zatímco v Melbourne světová jedenáctka Williamsová vydržela v turnaji celé dva týdny, vyhrála šest utkání a nestačila až ve finále na svoji sestru Serenu, v Rusku byla ze hry po pouhých 56 minutách. O třináct let mladší a o 40 míst v žebříčku hůře postavená soupeřka jí v prvním vzájemném utkání pětkrát vzala podání. Sama ztratila servis jen jednou a postoupila do čtvrtfinále.

Tenisový turnaj žen v Tchaj-peji (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Svitolinová (1-Ukr.) - Hradecká (ČR) 6:4, 7:5
Pcheng Šuaj (Čína) - Siniaková (5-ČR) 6:1, 6:3.
Stosurová (2-Austr.) - Jakupovičová (Slovin.) 3:6, 7:5, 6:3.
Ču Lin (Čína) - Naraová (Jap.) 4:6, 6:1, 6:2.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Siniaková (2-ČR) - Chan Chin-wei, Melicharová (Tchaj-wan/USA) 7:5, 6:4.
Tenisový turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 776 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Vesninová (5-Rus.) - Cornetová (Fr.) 2:6, 6:3, 6:3,
Vinciová (6-It.) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 6:4.
Mladenovicová (Fr.) - V. Williamsová (4-USA) 6:3, 6:1.
Cibulková (2-SR) - Vekičová (Chorv.) 6:2, 6:2.

Reklama

Související témata:
  5 : 2 Kosťuková - Vondroušová 5 : 2 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články