Hlavní obsah

Štěpánek je zdráv, ale nechce riskovat. Končí sezónu

Praha

Konec! Alespoň pro tenhle rok. Tenista Radek Štěpánek už se letos na turnajích neobjeví. Předčasně uzavírá probíhající sezónu. Oznámil to na sociálních sítích. Není to předznamenání úplného konce kariéry? Nevypadá to. Dvojnásobný vítěz Davisova poháru uvedl, že se již těší na rok 2018.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tenista Radek Štěpánek nedávno vedl při hokejové exhibici jako trenér Havlát Team.

Článek

Momentálně je Štěpánek za oceánem, odkud tenisovému publiku přes facebook vyslal zásadní informaci: "Ta hlavní je, že jsem zdráv, v plném tréninku a mé tělo drží. Ale... Bohužel, můj stav zatím není takový, abych byl stoprocentně připraven bez rizika nastoupit k zápasům. A já už nechci nic podcenit a uspěchat. Proto jsem se rozhodl – nejsem letos zdaleka první – v tomto roce již nic neriskovat a nehrát žádný zápas na tour."

Osmatřicetiletý karvinský rodák nedohraje sezónu do konce podruhé za sebou. Loni skončil 20. října rovněž kvůli zádům. Nový rok začal dobře, v lednu prošel v Dauhá z kvalifikace do čtvrtfinále a na grandslamovém Australian Open z kvalifikace do 2. kola. Záda se ale opět ozvala.

Koncem března podstoupil operaci bederní páteře, aby se zbavil chronických problémů. Viděl motivaci pro co nejdřívější návrat. "Nechával jsem si malinký prostor a věřil, že třeba možná by to šlo, i proto, že v září se hraje Davis Cup," připomněl baráž o udržení mezi elitou v Nizozemsku. "Ale nebudu blbnout, když chci ještě nějaký ten rok hrát jak na tour, tak právě i Davis Cup. Tady musí rozhodovat hlava a doktoři. Ne srdce, které by strašně moc chtělo," pokračoval ve vysvětlování rázného kroku.

V žebříčku dvouhry ATP klesl na 219. místo, ale doufá v lepší tenisové časy. "Mám teď čistou hlavu a velký prostor se pořádně připravit na sezónu 2018. Už teď se na ni strašidelně těším!" napsal.

Poděkoval též fanouškům za podporu. "Spousta z vás mi píše, jak vám chybím na dvorci. Moc si toho vážím a žene mě to dál," uvedl bronzový medailista z mixu s Lucií Hradeckou na loňské olympiádě v Riu de Janeiro.

Reklama