Hlavní obsah

Největší fanynka světové jedničky: Stoletá Španělka Rafu zbožňuje, umí všechny jeho rituály

Praha
Aktualizováno

Již brzy jí bude sto jedna let a je nejvěrnější fanynkou Rafaela Nadala. Španělka Felisa Muňozová sleduje každý jeho zápas, umí napodobit všechny jeho rituály a na svého miláčka nedá dopustit. Teď se konečně od jednatřicetiletého tenisty dočkala i fotografie s podpisem. „Byla dojatá,“ potvrdila její dcera.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal.

Článek

Když její maminka dostala Nadalovu fotografii, očekávala, že na ní bude jen jeho podpis. Avšak jednatřicetiletý tenista své největší fanynce napsal i věnování. „Je tam moje jméno. Je tam moje příjmení,“ volala prý s nadšením Felisa Muňozová. Podle její dcery Mariló byla velice dojatá. „Je to pro ni moc důležité. Nadal jí poděkoval a napsal věnování. Měla z toho nesmírnou radost,“ uvedla na webu lavozdegalicia.es Mariló.

Felisa Muňozová krátce po Vánocích oslaví své sto první narozeniny. O tenis se začala zajímat teprve, když jí bylo devadesát, a to hlavně kvůli Rafaelu Nadalovi. „Více než tenis jako takový, zbožňuje Rafaela Nadala,“ vysvětluje Felisina druhá dcera Pilar. „Miluje, jak je pokorný, to že jej doprovází strýc i to, že už má delší dobu stálou přítelkyni,“ dodala.

„Když na Nadala slyší nějaké špatné komentáře, rozzlobí se. Vždy oponuje tím, že Rafa je nejlepší,“ vyprávěla dál Pilar. Když je Nadal zraněný, tak o tenisu maminka nechce slyšet. Po loňské sezóně, kterou musel vítěz šestnácti grandslamů kvůli zranění předčasně ukončit, má ale Felisa letos zase důvod k radosti. Nadal se na kurty vrátil ve famózní formě, vyhrál French Open i US Open, stal se opět světovou jedničkou. Teď je ale Španěl znovu zraněný a odstoupil z turnaje Masters v Paříži.

Dcery také prozradily, že jejich maminka nemá v oblibě Novaka Djokoviče. U třicetiletého Srba se jí nelíbí, jak ničí rakety, když prohrává. „Tohle Nadal nedělá, když prohraje, tak prohraje. On porážku umí přijmout,“ řekla Felisa Muňozová, která prý dokáže napodobit všechny jeho rituály.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová