Hlavní obsah

Sponzoři od něj odcházeli, pomohl až jeho velký idol. Hvězdný tenista finančně podporuje své nástupce

Praha

Peněz si vydělal dost, a tak se rozhodl, že bude pomáhat ostatním. Novak Djokovič nedávno otevřel restauraci, v níž chudí lidé dostanou jídlo zadarmo, v Srbsku finančně podporuje různé charitativní organizace a myslí i na své nástupce. Vyprávět by o tom mohl Filip Krajinovič, překvapení turnaje v Paříži a velký obdivovatel dvanáctinásobného grandslamového vítěze.

Foto: Profimedia.cz

Srbský tenisový idol Novak Djokovič (vlevo) s talentovaným krajanem Filipem Krajinovičem na turnaji v Bělehradu.

Článek

Kariéru pětadvacetiletého Filipa Krajinoviče brzdily problémy s ramenem a se zápěstím. Loni musel podstoupit chirurgický zákrok, propadal se žebříčkem a sponzoři od něj začali odcházet. Nablízku mu zůstala jen rodina a Novak Djokovič. Třicetiletý Srb se svému mladšímu kolegovi rozhodl pomoci.

Trénovali spolu a dvanáctinásobný grandslamový vítěz mu zaplatil i kouče. „Jsme velmi blízcí přátelé,“ řekl na webu indiatimes.com Krajinovič. „Pomáhal mi, když jsem byl zraněný a podporuje mě i teď, když už jsem na tom zase dobře. Když potřebuju poradit, je mi k dispozici. Těším se, že si opět spolu v příštím roce zahrajeme.“

"Je pro mě čest být vedle něj,“ dodal třiatřicátý hráč světa, který všechny šokoval minulý týden na prestižním turnaji v Paříži. Do hlavní soutěže se probojoval z kvalifikace a jeho spanilou jízdu zastavil až ve finále Američan Jack Sock. V něm Krajinovič prohrál po třísetové bitvě 7:5, 4:6 a 1:6.

Krajinovič však není jediným hráčem, kterému se Djokovič rozhodl pomoci. Bývalá světová jednička finančně podporuje i jeden z největších talentů současnosti. Tím je osmiletý Mihailo Topič. Malého klučinu před dvěma lety objevil Djokovičův bývalý kouč Marián Vajda a srbský tenis v něm vidí budoucího šampióna, už nyní se mu přezdívá Malý Nole.

Reklama

Související témata: