Hlavní obsah

Siniaková - Šarapovová 6:2, 3:6, 6:3Siniaková se vytáhla na Rusku Šarapovovou a je ve finále. Tam ji čeká světová jednička. Plíšková končí

Aktualizováno

Tenistka Barbora Strýcová se ani dnes nedočkala na turnaji v Aucklandu čtvrtfinálového zápasu. Pořadatelé na Novém Zélandu museli druhý den za sebou zrušit kvůli vytrvalému dešti kompletní program dvouher a turnaj se proto bude muset o den prodloužit až od neděle. Tenistka Kateřina Siniaková zdolala v semifinále v Šen-čenu Rusku Šarapovovou 2:1 na sety a o obhajobu titulu se utká se světovou jedničkou Halepovou. Karolína Plíšková titul na turnaji v Brisbane neobhájí. Česká jednička podlehla v semifinále Elině Svitolinové z Ukrajiny 5:7, 5:7.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kateřina Siniaková vyřadila Marii ŠarapovovouVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih semifinále Plíšková - Svitolinová v Brisbane

Podle nově upraveného programu absolvují tenistky v sobotu čtvrtfinále, v němž třetí nasazená Strýcová nastoupí proti Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, a následně i semifinále. Zápas o titul se odehraje v neděli.

Siniaková dál míří za obhajobou

Jednadvacetiletá Siniaková bojovala s držitelkou pěti grandslamových titulů téměř dvě hodiny. Po výborně zvládnutém úvodním setu sice o druhý po jediném prohraném servisu přišla, ve třetí sadě ale znovu zabojovala. O devět let starší Šarapovové dokázala opět sebrat podání a v prvním vzájemném duelu proměnila čtvrtý mečbol.

Siniaková si na turnaji v Šen-čenu zahraje také finále čtyřhry, s Barborou Krejčíkovou vyzvou Rumunky Halepovou a Beguovou.

Halepová vyřadila ve druhém semifinále čtvrtou nasazenou krajanku Irinu-Camelii Beguovou za hodinu a půl 6:1, 6:4. Šestadvacetiletá Rumunka, jež má ve sbírce 15 titulů z turnajů WTA, si ve finále zahraje poosmadvacáté v kariéře. Siniaková bude o turnajovou trofej usilovat popáté, z loňského roku má na kontě dva úspěchy.

Svitolinová vrátila Plíškové rok starou porážku

Česká jednička Plíšková v Austrálii na rozdíl od loňského roku nezvládla semifinálový duel s Elinou Svitolinovou a tentokrát ukrajinské soupeřce i přes výborný vstup do zápasu podlehla 5:7, 5:7.

Pětadvacetiletá Plíšková začala sedmé vzájemné utkání se Svitolinovou skvěle a rychle vedla 4:0. Pak se ale o dva roky mladší soupeřka probrala, zpřesnila hru a dvěma brejky vyrovnala. V jedenácté hře ztratila Plíšková, jež je momentálně na čtvrtém místě pořadí WTA, potřetí servis a po 44 minutách i úvodní set.

Ve druhé sadě se situace obrátila. Svitolinová šla po takřka bezchybném výkonu do vedení 5:2 a podávala na vítězství, druhá nasazená Plíšková ale ještě zabojovala. Dvěma brejky vyrovnala na 5:5, pak ale znovu ztratila podání a šestá hráčka světového žebříčku na třetí pokus při svém servisu duel uzavřela.

Třiadvacetiletá Svitolinová si v sobotu zahraje o jubilejní desátý titul v kariéře. Její soupeřkou bude Běloruska Aliaksandra Sasnovičová, která do finále postoupila z kvalifikace.

Andrea Sestini Hlaváčková při premiérovém startu s tchajwanskou partnerkou Čchan Jüng-žan vypadla ve čtyřhře rovněž v semifinále. Nejvýše nasazený pár těsně podlehl slovinsko-španělské dvojici Klepačová, Martínezová 6:7, 6:3, 9:11. V super tie breaku ztratily papírové favoritky vedení 3:0 a za stavu 9:8 nevyužily mečbol.

"Dnes to byla smůla, hrálo se hodně těsně a na hraně. Bohužel to nevyšlo. Soupeřky hrály na své poměry jeden z nejlepších zápasů," litovala Hlaváčková. "Ale odehrály jsme tři kvalitní zápasy a celkově beru Brisbane jako úspěšný vstup do naší spolupráce. Tato prohra nás určitě posune dál," dodala.

Nemocný Thiem poslal do finále Monfilse

Nejvýše nasazený Dominic Thiem nenastoupil kvůli nemoci do semifinále turnaje v Dauhá a poslal do boje o titul Gaëla Monfilse. Francouz bude mít v sobotu už čtvrtou šanci dosáhnout v Kataru na trofej.

Rakouský favorit Thiem prošel do semifinále bez ztráty setu, ale zastavila ho horečka. "Ležím v posteli a šance, že se dám do večera dohromady, je minimální," napsal během dne čtyřiadvacetiletý tenista na facebooku. Nedlouho před začátkem utkání definitivně vzdal.

Monfils v Dauhá prohrál všechna předchozí finále: v roce 2006 s Rogerem Federerem, o šest let později s Jo-Wilfriedem Tsongou a v sezoně 2014 s Rafaelem Nadalem. Nyní bude jeho posledním soupeřem Rus Andrej Rubljov.

Brisbane, muži (tvrdý povrch, dotace 528 910 dolarů)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kyrgios (3-Austr.) - Dolgopolov (Ukr.) 1:6, 6:3, 6:4
De Minaur (Austr.) - Mmoh (USA) 6:4, 6:0
R. Harrison (USA) - Istomin (Uzb.) 7:6 (8:6), 4:2 skreč.
Dimitrov (1-Bulh.) - Edmund (Brit.) 6:3, 6:7 (3:7), 6:4
Brisbane, ženy (tvrdý povrch, dotace milión dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Svitolinová (3-Ukr.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 7:5, 7:5
Sasnovičová (Běl.) - Sevastovová (7-Lot.) 7:6 (7:3), 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Klepačová, Martínezová (4-Slovin./Šp.) - Sestini Hlaváčková, Čchan Jüng-žan (1-ČR/Tchaj-wan) 7:6 (7:3), 3:6, 11:9.
Šen-čen, ženy (tvrdý povrch, dotace 750 000 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Halepová (1-Rum.) - Beguová (4-Rum.) 6:1, 6:4
Siniaková (6-ČR) - Šarapovová (Rus.) 6:2, 3:6, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Kerkhoveová, Marozavová (Niz./Běl.) 7:5, 3:6, 10:4.
Puné v Indii (tvrdý povrch, dotace 561345 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Simon (Fr.) - Čilič (1-Chorv.) 1:6, 6:3, 6:2
Anderson (2-JAR) - Paire (4-Fr.) 6:7 (6:8), 7:6 (7:2), 6:1
Čtyřhra - semifinále:
Haase, Middelkoop (2-Niz.) - Jebavý, Veselý (ČR) 6:2, 6:4.
Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1 386 665 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Monfils (Fr.) - Thiem (1-Rak.) bez boje
Rubljov (Rus.) - Pella (Arg.) 6:2, 4:6, 7:6 (7:2)
Čtyřhra - finále:
Marach, Pavič (2-Rak./Chorv.) - J. Murray, Soares (1-Brit./Braz.) 6:2, 7:6 (8:6)

Reklama

Související témata: