Hlavní obsah

Bautista - Del Potro 6:1, 4:6, 7:5Bautista vyhrál v Aucklandu podruhé, Kerberová má titul po 16 měsících

Aktualizováno

Španělský tenista Roberto Bautista po dvou letech znovu vyhrál turnaj v Aucklandu. Ve finále porazil Argentince Juana Martína Del Potra 6:1, 4:6, 7:5. Na turnaji v Sydney se po šestnáctiměsíční pauze radovala z titulu bývalá světová jednička Němka Angelique Kerberová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Němka Kerberová ovládla turnaj v SydneyVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rus Medveděv triumfoval na turnaji v Sydney

Argentinec na novozélandském turnaji také v minulosti triumfoval, nicméně do zápasu vstoupil velmi nervózně. Absolutně ho neposlouchal servis a v prvním dějství si ho nepodržel ani jednou. Jako noc a den, tak vypadaly hry při Del Potrově servisu oproti prvnímu setu. Nečelil jediné brejkové příležitosti devětadvacetiletého Bautisty a sám dokázal soupeřovo podání jednou prolomit.

I ve třetí sadě byl na kurtu o něco lepším hráčem, Španěl si však počíhal na svoji šanci a v jedenáctém gamu sebral vytáhlému Del Potrovi servis, sám pak i přes komplikace dokázal dopodávat set i zápas a prodloužil svoji sérii vítězných zápasů na tomto turnaji na deset.

"Neuvěřitelný zápas. Byl to boj. Nemohu uvěřit, že jsem hrál tak dobře. Cítil jsem se výborně. Juan Martín je velký borec a mně se proti němu povedlo odehrát poslední dva gamy úžasně," liboval si Bautista, který ve čtvrtfinále vyřadil Jiřího Veselého.

Del Potro si stěžoval, že se mu v parném počasí nehrálo dobře. "Roberto výborně začal, pohyboval se mnohem líp než já. Pak jsem se zlepšil, líp už jsem hrát nemohl, ale Roberto zvládl skvěle závěr zápasu. Já udělal pár chyb," řekl vítěz US Open 2009, který se poprvé od roku 2014 vrátí do světové desítky. "Je to dobrý začátek. Nečekal jsem, že hned na prvním turnaji v sezoně budu ve finále," dodal Del Potro.

Kerberová se po roce trápení dočkala titulu, Medveděv uspěl v souboji mladíků

Německá tenistka v letošní sezóně zatím neprohrála a po čtyřech vítězstvích na exhibičním Hopman cupu se dočkala turnajového vavřínu. V australském Sydney jí vůbec největší problémy způsobila hned v prvním kole Lucie Šafářová, kterou po obrovském boji a odvrácených mečbolech udolala.

Finále už mělo jasnější průběh, domácí naději Ashleigh Bartyovou zdolala za 73 minut, když si jen jednou za celý zápas ztratila podání a do prvního grandslamu sezóny vstoupí s úchvatnou bilancí devíti vítězství z úvodu roku. "Znovu hraju úžasně a cítím se skvěle. Těším se na zbytek roku," uvedla Kerberová po finále.

Do mužského finále vstoupil impozantně De Minaur, který za půl hodiny získal hladce první set. Osmnáctiletý talent, který v prvním kole Australian Open vyzve Tomáše Berdycha, ale nakonec senzační tažení turnajem až k triumfu nedovedl.

Ve druhé sadě 167. hráč světového žebříčku jako jediný ztratil v sedmém gamu podání. V třetím setu prohrával předloňský finalista wimbledonské juniorky už 0:4, ale dokázal odvrátit mečbol a vyrovnat na 5:5. Pak si ale prohrál podání a Medveděv následně čistou hrou zápas ukončil.

De Minaur překvapil už minulý týden v Brisbane, kde došel do semifinále. Jednadvacetiletý Medveděv, který je v žebříčku na 84. místě, se dočkal titulu při druhé finálové účasti.

Mertensová obhájila vítězství v Hobartu

Belgická tenistka Elise Mertensová obhájila své loňské vítězství na turnaji v australském Hobartu. Stejně jako loni zdolala ve finále rumunskou soupeřku. Po loňském hladkém triumfu nad Monicou Niculescuovou, letos v mnohem dramatičtějším a několikrát přerušovaném utkání zdolala Mihaelu Buzarnescuovou 6:1, 4:6, 6:3.

Dvaadvacetiletá Belgičanka, 36. hráčka světového žebříčku, poté zkompletovala double, když ve finále čtyřhry spolu s Demi Schuursovou z Nizozemska porazily ukrajinsko-japonský pár Ljudmila Kičenoková, Makoto Ninomijaová hladce 6:2, 6:2. V deblu to byl Mertensové třetí titul a druhý se Schuursovou.

Tenisový turnaj mužů v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 561.345 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bautista (5-Šp.) - Del Potro (2-Arg.) 6:1, 4:6, 7:5
Čtyřhra - finále:
Marach, Pavič (1-Rak./Chorv.) - Mirnyj, Oswald (Běl./Rak.) 6:4, 5:7, 10:7
Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney (tvrdý povrch):
Muži (dotace 528.910 dolarů):
Dvouhra - finále:
Medveděv (Rus.) - De Minaur (Austr.) 1:6, 6:4, 7:5
Ženy (dotace 799.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kerberová (Něm.) - Bartyová (Austr.) 6:4, 6:4
Tenisový turnaj žen v Hobartu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Mertensová (2-Belg.) - Buzarnescuová (Rum.) 6:1, 4:6, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Mertensová, Schuursová (3-Belg./Niz.) - L. Kičenoková, Ninomijaová (4-Ukr./Jap.) 6:2, 6:2.
Kvalifikace na tenisový grandslamový turnaj Australian Open:
Ženy - 2. kolo:
Allertová (18-ČR) - Kostovová (Bul.) 7:6 (7:5), 6:2
Bouzková (ČR) - Imanišiová (Jap.) 6:4, 6:1

Reklama

Související témata: