Hlavní obsah

Siniaková - Sakkariová 6:2, 6:7, 6:4Vítězný vstup do Australian Open! Siniaková po bitvě, Allertová smetla Parmentierovou

Vítězně vstoupily dvě české tenistky do grandslamového Australian Open. Kateřina Siniaková udolala v Melbourne po více než dvou hodinách nebezpečnou Řekyni Marii Sakkariovou po setech 6:2, 6:7 a 6:4 a na úspěšnou kvalifikaci navázala v 1. kole hlavní soutěže Denisa Allertová, jež vyřadila Francouzku Pauline Parmentierovou 6:3 a 6:0.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Kateřina Siniaková - ilustrační foto

Článek

Siniaková zlomila nezdary v prvních kolech grandslamů, na kterých loni prohrála úvodní zápas pokaždé. Na Australian Open postoupila do druhého kola podruhé z pěti startů. "Musela jsem si to vydřít na 200 procent. Měla jsem to hodně připravené. Nástup byl pomalejší, ztratila jsem brejk, pak jsem uhrála osm gamů za sebou a měla to dobře rozjeté. Trochu jsem se dostala do problémů. Zvedl se vítr, místo abych toho využila, bojovala jsem s tím a dostala ji zpátky do hry," řekla Českému rozhlasu a serverům Tenisový svět a iDNES.cz.

Měla problémy s větrem, který se zvedl. "Místo abych toho využila, bojovala jsem s tím a dostala ji zpátky do hry. Ona pak hrála moc dobře, nedokázala jsem ji přetlačit, zabít míč, bylo pro mě těžké uhrát si bod. Jsem moc ráda, že jsem třetí set dotáhla," doplnila Siniaková. Její další soupeřkou bude favorizovaná Elina Svitolinová z Ukrajiny, která ji loni vyřadila v prvním kole US Open. Turnajová čtyřka dnes zdolala 6:3, 6:2 srbskou kvalifikantku Ivanu Jorovičovou.

Allertová je ve druhém kole úvodního grandslamu sezóny potřetí ze čtyř startů. Prospělo jí několik povedených zápasů. "Jsem rozehraná a proběhlo to nejlépe, jak mohlo. Soupeřka byla nepříjemná, nakopávala forhend a bylo to těžší než předešlý zápas. Nijak mě to nezlomilo, nepřehrála mě," řekla.

Upozornila ale, že výsledek úplně neodpovídá obrazu hry. "Není to tady všechno tak jednoduché, jak to vypadá z výsledků. Zvládám klíčové gamy ke svému prospěchu. V prvním setu se to lámalo a já to ustála," dodala Allertová. V dalším utkání narazí na Číňanku Čang Šuaj, která vyřadila trápící se loňskou vítězku US Open a turnajovou třináctku Sloane Stephensovou z USA.

O překvapení se postarala Belinda Bencicová. Švýcarka v 1. kole vyřadila loňskou finalistku a letos pátou nasazenou Venus Williamsovou z USA 6:3 a 7:5.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 55 miliónů australských dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Siniaková (ČR) - Sakkariová (Řec.).6:2, 6:7 (5:7), 6:4
Allertová (ČR) - Parmentierová (Fr.) 6:3, 6:0.
Další výsledky zde.

Reklama