Hlavní obsah

Loučení plné slz. Českou Lvici rozplakali po prohrané bitvě fanoušci

Melbourne/Praha

Hodně dojatá odcházela z tenisového kurtu Petra Kvitová. Sedmadvacetiletá tenistka se nerozplakala kvůli tomu, že z Australian Open vypadla, i když jí prohra mrzela. Slzy v ní vyvolali fanoušci, kteří jí během utkání podporovali. „Neudržela jsem emoce a trochu si poplakala,“ přiznala na pozápasové tiskové konferenci na webu turnaje.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Česká tenistka Petra Kvitová při svém návratu na grandslamové Australian Open prohrála v 1. kole bitvu s Němkou Andreou Petkovicovou 3:6, 6:4 a 8:10.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Australian Open, první kolo: Bedene - Federer, Plíšková - Radwaňská, Berdych - De Minaur

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Slovenský tenista Lukáš Lacko vyřadil na Australian Open kanadského ranaře Miloše Raonice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na Australian Open postupují Karolína Plíšková, Lucie Šafářová i Markéta Vondroušová

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na Australian Open slaví postup Strýcová i Veselý

Loni na Australian Open Petra Kvitová nemohla hrát kvůli pořezaným prstům po přepadení. Letos o postup do druhého kola bojovala přesně sto sedmdesát dvě minuty. Nakonec ale třísetovou bitvu s Němkou Andreou Petkovicovou prohrála a musela se s turnajem rozloučit. „To, že jsem se sem vrátila a mohla tady hrát, pro mě hodně znamená,“ přiznala po utkání sedmadvacetiletá tenistka.

„I přes prohru jsem ráda, že jsem pořád schopná hrát tenis. To je pro mě důležité,“ dodala bývalá světová dvojka s tím, že do zápasu nevstupovala v optimální pohodě. „Bylo to nejspíš kvůli nervům. Nehrála jsem tak, jak bych chtěla,“ potvrdila. První set ztratila poměrem 3:6, ve druhém ale zvítězila 6:4.

O postupující do druhého kola tak musel rozhodnout třetí set. V něm už česká hráčka prohrávala 0:4, nevzdala se však a dokázala srovnat na 4:4. Následně se jí podařilo odvrátit tři mečboly a za stavu 8:7 šla podávat na vítězství. Jenže v tu chvíli Petkovicová zabrala a získala následující dvě hry. Navrch najednou za stavu 9:8 měla Němka. Na podání šla Kvitová, ale zradil ji servis. „Byl to skvělý, dlouhý zápas. Proklouzlo mi to ale mnohokrát mezi prsty, a nakonec jsem prohrála,“ konstatovala.

Během utkání dvojnásobnou wimbledonskou vítězku podporovali fanoušci, když odcházela z kurtu, dojali ji. „Cítila jsem jejich podporu celý zápas. Když jsem pak odcházela, dostalo mě to. Neudržela jsem emoce a trochu si poplakala,“ přiznala jinak usměvavá tenistka, která se nyní vrátí domů a bude se připravovat na únorové první kolo Fed Cupu.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Kosťuková - Vondroušová 1 : 0 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová