Hlavní obsah

Pohádka české tenistky pokračuje. Jsem tak šťastná, jásala po postupu do osmifinále

Jízda Denisy Allertové na Australian Open pokračuje. Čtyřiadvacetiletá tenistka v Melbourne zvládla náročnou kvalifikaci a nyní se probojovala už do osmifinále. „Je to největší vítězství v mé kariéře. Jsem tak šťastná,“ přiznala po zápase, v němž v extrémním vedru porazila Polku Magdu Linetteovou 6:1, 6:4.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ohlasy Denisy AllertovéVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Její slibně rozjetou kariéru často brzdily zdravotní problémy. Před čtyřmi lety nemohla Denisa Allertová sedm měsíců hrát kvůli zánětu v rameni, pak přišly další zranění například kotníku, nebo stehna a k tomu se přidaly i nemoci. Talentovaná hráčka se tak pokaždé musela drát zpět nahoru. Dokázala však, že je velkou bojovnicí.

Ve světovém žebříčku už byla na pětapadesáté příčce a může se pyšnit výhrami nad hvězdami jako Angelique Kerberová či Simona Halepová. Nyní čtyřiadvacetiletá Češka prožívá na právě probíhajícím Australian Open pohádku. Bez ztráty setu zvládla tříkolovou kvalifikaci a její jízda má další pokračování.

V pátek ve třetím kole porazila Polku Magdu Linetteovou, čtyřiasedmdesátou hráčku světa a postoupila už do grandslamového osmifinále. Do svého prvního v kariéře! „Jsem tak šťastná,“ prohlásila v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Allertová sice bez problému vyhrála první set poměrem 6:1, v druhém však brzy prohrávala už 1:4. Sto třicátá hráčka světa se však nevzdala, sebrala všechny své síly a vývoj druhého setu otočila na 6:4. „Bylo to těžké. Na konci to byly nervy, ale zvládla jsem to,“ radovala se. „Chvílemi jsem se cítila strašně, bojovala jsem sama se sebou,“ přiznala s tím, že velkou roli sehrálo extrémní vedro, které nyní v Melbourne panuje.

„Podmínky tady jsou opravdu náročné. To horko na mě dolehlo. Jsem ráda, že jsem to dokázala otočit. Být poprvé v kariéře v osmifinále grandslamu, je skvělý pocit,“ dodala s tím, že poděkování patří hlavně jejímu týmu, rodičům a příteli, kteří ji podporovali v těžkých časech.

Nyní si Allertová odpočine a pak se bude snažit maximálně připravit na další zápas. V něm narazí na světovou čtyřku, Elinu Svitolinovou. O rok mladší Ukrajinka ve třetím kole porazila další překvapení turnaje, teprve patnáctiletou Martu Kosťukovou, která se stejně jako Allertová musela probít kvalifikací. „Znám Svitolinovou už z dob, kdy jsme hrály mezi juniorkami. Stala se z ní špičková hráčka. Můj trenér ji bude sledovat a připraví mi plán,“ uzavřela Allertová, která se posune v žebříčku do první stovky.

Reklama

Související témata: