Hlavní obsah

Del Potro - Anderson 6:4, 6:4Del Potro vyhrál turnaj v Acapulcu, Curenková titul obhájila

Acapulco
Aktualizováno

Argentinský tenista Juan Martín del Potro vyhrál turnaj v Acapulcu a získal na okruhu ATP jednadvacátý titul, nejcennější po pěti letech. V ženské dvouhře zopakovala v Mexiku triumf Lesja Curenková z Ukrajiny. Ital Fabio Fognini zdolal ve finále antukového turnaje v Sao Paulu Chilana Nicolase Jarryho a získal šestý titul v kariéře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Del Potro vyhrál turnaj v AcapulcuVideo: sntv

 
Článek

Devětadvacetiletý Del Potro, devátý hráč světového žebříčku a bývalý šampión US Open, ve finále udržel neporazitelnost proti Kevinu Andersonovi. O dva roky staršího Jihoafričana zdolal i posedmé, v sobotu v Acapulcu dvakrát 6:4.

"Prožil jsem úžasný a pro mě strašně důležitý turnaj, protože jsem během něho porazil tři hráče z elitní desítky," cenil si Del Potro, jenž cestou k nejcennější trofeji od turnaje v Basileji v roce 2013 vyřadil před Andersonem také Dominica Thiema a Alexandera Zvereva.

Curenková musela finále se Stefanií Vögeleovou otáčet. Švýcarskou tenistku však po téměř třech hodinách zdolala 5:7, 7:6, 6:2 a radovala se ze čtvrté trofeje na WTA Tour.

Druhý nasazený Fognini, jenž dosud v Brazílii procházel turnajem bez ztráty setu, sice začal finálový duel mizerně, nakonec ale za hodinu a půl zvítězil 1:6, 6:1, 6:4.

Dvaadvacetiletý Jarry, jenž se v Sao Paulu probojoval do finále ATP poprvé v kariéře, začal duel odvážně, soupeři dvakrát sebral podání a za 23 minut se ujal vedení. Zkušený Ital mu ale ve druhé sadě oplatil a zápas pak už nepustil.

I třetí rok za sebou tak třicetiletý Fognini získá na okruhu ATP alespoň jeden titul. Naposledy se z turnajové trofeje radoval loni v červenci na antuce v Gstaadu.

ACAPULCO (tvrdý povrch):
Muži (dotace 1 789 445 dolarů):
Dvouhra - finále:
Del Potro (6-Arg.) - Anderson (5-JAR) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - finále:
J. Murray, Soares (3-Brit./Braz.) - B. Bryan, M. Bryan (4-USA) 7:6 (7:4), 7:5.
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Curenková (7-Ukr.) - Vögeleová (Švýc.) 5:7, 7:6 (7:2), 6:2.
Čtyřhra - finále:
Mariaová, Watsonová (Něm./Brit.) - Christianová, Santamariaová (USA) 7:5, 2:6, 10:2.
SAO PAULO (antuka, dotace 582 870 dolarů):
Dvouhra - finále:
Fognini (2-It.) - Jarry (Chile) 1:6, 6:1, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Delbonis, González (Arg.) - Koolhof, Sitak (4-Niz./N. Zél.) 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata: