Hlavní obsah

Federer - Čorič 5:7, 6:4, 6:4Federer po boji zdolal Čoriče a je ve finále v Indian Wells, Strýcová slaví nejcennější triumf v deblu

Aktualizováno

Světová tenisová jednička Roger Federer v semifinále v Indian Wells porazil po boji 5:7, 6:4, 6:4 Chorvata Bornu Čoriče a na kalifornském turnaji série Masters si zahraje o rekordní šestý titul. Ve svém osmém finále v Indian Wells se Federer utká s Argentincem Juanem Martínem del Potrem, který zdolal 6:2, 6:3 Kanaďana Milose Raonice. Barbora Strýcová vyhrála s Tchajwankou Sie Šu-wej čtyřhru na tenisovém turnaji v Indian Wells a získala nejcennější deblový titul v kariéře.

Článek

Šestatřicetiletý Federer vyhrál i sedmnáctý zápas od začátku sezóny, což se mu podařilo poprvé v kariéře. Dosud bylo jeho maximem 16 výher ze sezóny 2006.

Švýcar šel do utkání s Čoričem bez ztráty setu na turnaji, ale v utkání s 49. hráčem světa byl na hraně vyřazení. Jednadvacetiletý Chorvat vedl 7:5 a 4:2, ale nedokázal dovést set ani zápas do vítězného konce.

V dobré pozici byl Čorič i ve třetí sadě, dvakrát sebral Federerovi podání, ale zkušený Švýcar si vždy dokázal servis vzít zpět. Obhájce titulu zakončil zápas jedenácti získanými body za sebou, po dvou hodinách a 20 minutách proměnil první mečbol.

Strýcová má z Indian Wells nejcennější titul ve čtyřhře

Barbora Strýcová vyhrála s Tchajwankou Sie Šu-wej čtyřhru na tenisovém turnaji v Indian Wells a získala nejcennější deblový titul v kariéře. Ve finále porazily nejvýše nasazenou ruskou dvojici Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová dvakrát 6:4.

Strýcová a Sie Šu-wej vytvořily pár na poslední chvíli, původně měly na kalifornském turnaji hrát každá s někým jiným. Nakonec došly až k titulu, který se jednatřicetileté české tenistce povedlo získat poprvé od září 2016. Strýcová vyhrála čtyřhru na turnaji WTA po jednadvacáté, bývalá světová jednička v deblu Sie Šu-wej má dvacátý triumf.

Tenisový turnaj v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 7 972 535 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Čorič (Chorv.) 5:7, 6:4, 6:4,
Del Potro (6-Arg.) - Raonic (32-Kan.) 6:2, 6:3.
Muži (dotace 7 972 535 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Isner, Sock (USA) - B. Bryan, M. Bryan (7-USA) 7:6 (7:4), 7:6 (7:2).
Ženy (dotace 7 972 535 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Strýcová, Sie Šu-wej (ČR/Tchaj-wan) - Makarovová, Vesninová (1-Rus.) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata: