Hlavní obsah

Plíšková vítězí i v Madridu. Česká jednička promluvila o své nejsilnější zbrani

Madrid

Na okruhu WTA platí za největší ranařku. V třech posledních sezónách nasbírala vždy největší počet es ze všech hráček. Pro Karolínu Plíškovou je servis největší zbraní, o které se rozpovídala na turnaji v Madridu.

Foto: Marijan Murat, ČTK/AP

Karolína Plíšková pózuje s trofejí pro vítězku turnaje ve Stuttgartu.

Článek

„Eso hlavně ušetří mnoho energie. Taky jde o psychologický efekt. Pro vás je to výhoda, naopak pro soupeřku je to těžký, protože ani nedostala šanci returnovat," řekla Plíšková, která za poslední tři uplynulé sezóny nasbírala dohromady 1499 es, což je nejvíce ze všech hráček.

Počet es Karolíny Plíškové v posledních třech sezónách
sezóna 2014/2015
517 es
sezóna 2015/2016
530 es
sezóna 2016/2017
452 es

„Obvykle nekontroluji, zda jsem v této statistice první, spíš mi to připomenou média," pravila rodačka z Loun a zároveň dodala: „Esa jsou převážně důležitá v rozhodujících okamžicích zápasu, a právě v nich, si myslím, že jsem schopna je dát."

Šestá hráčka žebříčku WTA také přiznala, že ji zajímá, kolik es za utkání nasbírá. „Po každém zápase kontroluji statistiky. Kromě es mě zajímá i procento prvního servisu. Pokud mám 60 % úspěšnost, většinou duel vyhraji."

Šestadvacetiletá tenistka momentálně hraje na turnaji v Madridu. Na úvod se proti Rusce Vesninové blýskla hned sedmi esy a po setech 6:4, 6:2 postoupila. „Je tu poměrně rychlá antuka, podobná jako byla ve Stuttgartu. Proto je velká šance dát eso," uzavřela Plíšková, kterou ve druhém kole čeká bývalá světová jednička Běloruska Azarenková.

Vzájemná bilance je 3:1 pro rodačku z Minsku. Naposledy se obě rivalky střetly na konci března v Miami a Azarenková vyhrála 2:0 na sety.

Reklama