Hlavní obsah

Synek i Podrazil s Helešicem jistě postoupili do semifinále SP

Lucern

Skifař Ondřej Synek i dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil, Lukáš Helešic vstoupili jistě do třetího závodu Světového poháru ve veslování v Lucernu. Nejlepší čeští veslaři současnosti vyhráli na jezeře Rotsee úvodní rozjížďku i následné čtvrtfinále a postoupili do sobotního semifinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Veslař Ondřej Synek na archivním snímku.

Článek

Přímo z rozjížďky se mezi nejlepších dvanáct kvalifikovaly Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová na dvojskifu, přes opravy poté do semifinále prošli Matyáš Klang, Jan Pilc, Petr Melichar a Jan Potůček na čtyřce bez kormidelníka a dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek.

Už finálová jízda poté v sobotu čeká Jana Cincibucha, Jana Vetešníka, Milana Viktoru a Jiřího Kopáče na neolympijské párové čtyřce lehkých vah. Česká posádka byla druhá v rozjížďce i následné opravné jízdě.

Skifařka Helena Hlasová pojede v sobotu finále C a bude tak bojovat o 13. místo. Již dnes skončil SP pro druhý ženský dvojskif Lucie Heranová, Alena Schejbalová, které byly v rozjížďce i opravné jízdě poslední a do semifinále jako jediná posádka nepostoupily.

Reklama