Hlavní obsah

Klidné jaro? Český šampion je připraven i na hektiku a odráží tátovy námitky

Praha

Stříbro z loňského mistrovství světa v Riu dalo Jiřímu Prskavcovi jistotu účasti v reprezentaci vodních slalomářů pro letošní rok, klidné jaro ale bývalého mistra světa na kajaku nečeká. V termínu mezi domácí nominací a evropským šampionátem totiž čeká narození syna.

Foto: ČOV/Markéta Navrátilová

Kajakář Jiří Prskavec.

Článek

Ve francouzském Pau se jede na přelomu května a června, to už byste měl být tátou?

Termín máme přesně mezi nominací a mistrovstvím Evropy. Doufám, že to vyjde o něco dřív, abych si malého trochu užil. Nejzazší termín pro odlet do Pau máme 25. května, ale strávil jsem tam týden a jel závody, tak mám trať najetou a můžu si dovolit přijet pět dnů před závody.

Váš otec je Jiří, vy také, takže o jménu pro syna jste měli jasno?

Je tam i možnost jiného jména, kdyby se narodil stejně jako já 18. května. To už bychom měli toho stejného dost, mohly by vzniknout nějaké praktické problémy třeba u letenek…

Se jménem Jiří Prskavec se asi bude slalomářská budoucnost trochu nabízet…

Určitě bych chtěl, aby to zkusil, ale stejně tak budu rád, když bude dělat cokoliv jiného, co ho bude bavit. Věřím, že bych mu mohl hodně pomoct, poradit, případně i trénovat, ale určitě bych ho netlačil do něčeho, co ho nebaví.

Jak se těší na roli dědečka váš táta, jenž vás i trénuje?

Pořád namítá, že bude mladý dědeček. (úsměv) Tak mu říkám, že za to může hlavně on. Měl mě v jednadvaceti, já malého čekám v pětadvaceti. Ale těší se moc, teď jsme u našich byli, tak už přemítali, kam si dají postýlku, aby mohli hlídat…

Foto: ČOV/Markéta Navrátilová

Kajakář Jiří Prskavec při natáčení spotu k Olympijskému běhu.

Vloni jste se s přítelkyní Terezou zasnoubili, i svatbu máte letos v plánu?

Počítáme s tím na podzim po sezoně, zvládneme to.

S čím teď půjdete do nominačních závodů příští víkend ve Veltrusech a následující v Troji, když už máte reprezentaci jistou?

Vzhledem k tomu, že čeští kajakáři jsou nejlepší na světě, bylo by špatné, kdyby mi uskočili. Když s klukama budu držet krok, bude to potvrzení, že jsem na tom dobře. Pojedu víc z tréninku, ale určitě chci zajet dobré výsledky i tak.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články