Hlavní obsah

Kraulař Micka skončil na SP v Dauhá třetí na čtyřstovce

Dauhá

Plavec Jan Micka obsadil na Světovém poháru v Dauhá třetí místo v závodě na 400 metrů kraul. Český specialista na dlouhé tratě zopakoval bronz z říjnového závodu v Budapešti. V katarské metropoli postoupil do finále ze sedmého místa a v souboji o medaile nestačil jen na vítězného Litevce Danase Rapšyse a Michajla Romančuka z Ukrajiny.

Foto: ČSPS/Ivo Stejskal

Kraulař Jan Micka na MS v Kwangdžu

Článek

Časem 3:50,20 zaostal Micka o necelé dvě sekundy za svým národním rekordem. Loňský mistr světa z krátkého bazénu Rapšys, který čtyřstovku ovládl i na všech předchozích závodech SP a stejně dominantní je v seriálu i na poloviční trati, byl o 2,33 sekundy rychlejší. S Romančukem český reprezentant prohrál o 74 setin.

Anně Kolářové unikla o pouhé tři setiny účast ve finále kraulařské padesátky. Časem 25,80 sekundy se podělila o první nepostupové místo a skončila devátá.

"Plavalo se mi skvěle. Prvních 200 metrů jsem napálil a plaval na prvním místě. Poté kluci začali zrychlovat a ke konci závodu mě předjeli. Jelikož jsme se na tyhle závody nepřipravovali, tak jsem s časem i výsledkem hodně spokojený," uvedl Micka v tiskové zprávě. V pátek ho čeká závod na 1500 metrů. "A byl bych rád, kdybych celý závod odjel s takovým odhodláním a touhou, abych se co nejvíc přiblížil k osobnímu rekordu," přál si.

Závěrečný mítink SP potrvá do soboty. V Kataru startuje z českých plavců ještě Sebastián Luňák, který dnes obsadil 18. místo na motýlkářské stovce.

Reklama

Související témata: