Hlavní obsah

Sjöströmová a Energy Standard ovládly premiérovou plaveckou ligu

Las Vegas

Premiérový ročník plavecké ligy ISL ovládly evropský tým Energy Standard a jeho členka švédská hvězda Sarah Sjöströmová. Specialistka na sprinterské kraulařské a motýlkářské tratě si z finále v Las Vegas odvezla cenu pro nejužitečnějšího závodníka sezony spojenou s prémií 50 000 dolarů. Nejužitečnějším plavcem dvoudenního finále se stal Američan Caeleb Dressel, jenž v pátek vylepšil světový rekord v krátkém bazénu na 50 metrů volný způsob (20,24).

Foto: John Locher, ČTK/AP

Švédská hvězda Sarah Sjöströmová, specialistka na sprinterské kraulařské a motýlkářské tratě v Las Vegas.

Článek

Tým Energy Standard nasbíral 453,5 bodu, druzí skončili plavci z London Roar (444) před Cali Condors a LA Current. V hodnocení jednotlivců Sjöströmová předčila Dressela o tři a půl bodu. "Porazila mě holka, ale to je v pořádku. Takhle se to často děje i v tréninku," řekl s úsměvem Dressel, dvojnásobný olympijský vítěz reprezentující stříbrný celek Cali Condors.

V seriálu startovaly také české reprezentantky Simona Kubová a Anika Apostalonová, jejich tým DC Trident ale na finálový mítink nepostoupil.

Soutěže se účastnily čtyři evropské a čtyři americké týmy, vítězná sestava si rozdělila 100 tisíc dolarů. Vedení ISL oznámilo, že od příští sezony se liga rozšíří na deset účastníků s novou dvojicí Tokio a Toronto.

Reklama

Související témata: