Hlavní obsah

Skifařka Knapková má zlato k narozeninám

SCHINIAS/PRAHA

Na vysněné zlato dosáhla při veslařském evropském šampionátu skifařka Miroslava Knapková, byť v Řecku musela v sobotu během necelých tří hodin zvládnout semifinále i finále. Nejcennější medaili brala jako dodatečný dárek k pátečním 28. narozeninám.

Foto: Jiří Koliš

Miroslava Knapková

Článek

„Na neděli hrozily bouřky, proto pořadatelé operativně měnili program. Muselo se kvůli tomu vstávat už v pět hodin, ráno jsme ale zvládla postup do finále a před polednem i boj o medaile. Vlastně podobný dvojboj jako při finále na olympiádě,“ uvedla pro Českou televizi Knapková, která v Pekingu v rozpětí 80 minut jela skif a za nemocnou Antošovou i dvojskif.

V řeckém Schiniasu měla být její vážnou soupeřkou právě letošní olympijská vítězka Nejkovová. „Nakonec změnila plány a sedla do bulharského dvojskifu. Trochu mě mrzí, že jsme se na vodě nepotkaly, cítím se tu totiž mnohem lépe než na olympiádě, kde jsem na těle pozorovala příznaky nemoci,“ líčila pátá skifařka z Pekingu Knapková, která v evropském finále nedala soupeřkám žádnou šanci vyhrála s převahou více než šesti sekund. Z elitní šestice nedávných OH ale byla na startu jediná.

„Menší konkurenci neřeším, pro mě je to prostě první velké zlato a parádní tečka za sezónou,“ dodala vicemistryně světa z roku 2006 Knapková.

Na řecký olympijský kanál se vrátila po čtyřech letech. „Chyběly tribuny, tráva na břehu byla hodně vybledlá a atmosféra nic moc, ale na mojí radosti to nic neubírá,“ řekla veslařka, která zakončí sezónu při říjnovém Chalupa cupu na jindřichohradeckém Vajgaru. Medaili z ME brala i ve finále bronzová čtyřka bez kormidelníka lehkých vah, čtvrtou párovku od 3. místa dělilo téměř pět vteřin.

Reklama