Hlavní obsah

Synek byl podruhé za sebou vyhlášen českým veslařem roku

PRAHA

Stříbrný olympijský medailista z Pekingu skifař Ondřej Synek byl podruhé v kariéře vyhlášen nejlepším českým veslařem roku. Šestadvacetiletý člen pražské Dukly navázal na loňské vítězství, druhá skončila stejně jako v roce 2007 skifařka Miroslava Knapková.

Článek

Synek letos vedle olympijského stříbra vyhrál i Světový pohár a o jeho vítězství v domácí anketě nebylo prakticky pochyb. "Osobně sice ankety moc rád nemám, protože mi přijde, že když se hodnotí všichni sportovci dohromady, tak se nehodnotí jen podle výsledků. Ale tady u té na nich záleží. Proto jsem rád, že jsem vyhrál," řekl Synek.

Elitní český veslař má za sebou zřejmě nejlepší sezónu v kariéře, hlavně s ohledem na olympijský výsledek s ní byl spokojen. "Na olympiádu jsem se soustředil čtyři roky a druhé místo není zklamání. Třeba se mi ji podaří vyhrát příště. A pokud ne, tak se nic nestane," podotkl Synek, jenž si vážil i toho, že počtvrté vyhrál celý SP. "I díky tomu jsem si před olympiádou věřil," dodal Synek, jehož kouč Milan Doleček byl stejně jako před rokem vyhlášen trenérem roku.

Knapková vyhrála anketu v roce 2006, ale poté ji dvakrát o úspěch na vrcholu sezony připravily zdravotní problémy. V Pekingu bojovala s nemocí a výsledkem bylo páté místo. Na závěr sezóny ale vyhrála evropský šampionát a získala svou první velkou zlatou medaili.

Na třetím místě se mezi seniory umístila čtyřka bez kormidelníka Karel Neffe, Milan Bruncvík, Jan Gruber, Michal Horváth, která obsadila na olympiádě páté místo. Cenu pro nejlepší juniorskou posádku převzala párová čtyřka Jan Andrle, Petr Melichar, Petr Buzrla, Pavel Tlach, která skončila na MSJ sedmá.

Výsledky:
Nejlepší seniorská posádka roku 2008: 1. Ondřej Synek (skif), 2. Miroslava Knapková (skif), 3. čtyřka bez kormidelníka (Karel Neffe, Milan Bruncvík, Jan Gruber, Michal Horváth).
Trenér roku: Milan Doleček.
Nejlepší juniorská posádka roku 2008: 1. párová čtyřka (Jan Andrle, Petr Melichar, Petr Buzrla, Pavel Tlach), 2. osmiveslice (Jiří Srna, Michal Kaňka, Jakub Mach, David Szabo, Martin Basl, Tomáš Emr, Robert Kaplan, Kornel Altman, kormidelník David Doležal), 3. čtyřka bez kormidelnice (Kateřina Konečná, Adéla Štembergová, Hana Janátová, Blanka Šindlerová).

Reklama