Hlavní obsah

Skifař Synek už pořádně zajel novou motorku, nyní se prohání na běžkách

Veronika FeltováSport.cz

Nejlepší veslař letošního roku už zahájil přípravu na nadcházející sezónu. Ondřej Synek, stříbrný medailista z olympijských her v Pekingu, se v těchto dnech prohání na běžkách na soustředění v Itálii. Ještě předtím se ale stačil vyfotit na duklácký kalendář a pokřtít osmiveslici, ve které se v budoucnosti možná také představí.

Foto: Jan Saudek

Ondřej Synek na fotografii Jana Saudka

Článek

Před několika dny jste byl vyhlášen nejlepším veslařem roku a třetím nejlepším armádním sportovcem, co pro vás tato ocenění znamenají?

Je to určitě příjemné. Veslařskou anketu jsem vyhrál podruhé, což mi udělalo velikou radost. A u té armádní mě těší, že jsem se dostal do takové skvělé party sportovců.

Na jedné z fotografií v kalendáři Dukla 2009 rozdáváte autogramy malým dětem, jak se vám samotné focení líbilo?

Pan Saudek byl výborný. Focení trvalo chvília nápad s dětmi se mi zamlouval. Myslím, že je to povedená fotka. Vypadá roztomile.

Zahájil jste už přípravu? V jaké jste fázi?Právě jsem na soustředění v Itálii, kde trávíme hodně času na běžkách. Poté mě ještě čeká klasická příprava: běh, posilovna a trenažér. V březnu bych už rád vyjel na vodu.

Co vás příští rok čeká?

Bude toho hodně. Světový pohár, Primátorky, mistrovství světa a na závěr Chalupa cup.

Nedávno jste pokřtil novou osmiveslici veslařského oddílu Dukla Praha, nechystáte se do ní také usednout?

Zatím ještě nevím. Se svazovými funkcionáři jsem dohodnutý, že se rozhodneme až na jaře, jestli si ke skifu přiberu i osmiveslici.

Po olympiádě jste si kupoval motorku, už jste ji pořádně projel?

Určitě. Mám na ní už naježděno kolem jednoho tisíce kilometrů. Teď už jsem ji ale na zimu uklidil do garáže.

Blíží se Vánoce, jak se na ně těšíte?

Hodně. Musím se ale přiznat, že jsem rád, že díky soustředění jsem utekl tomu shonu. Ten nemám rád. A přeplněné obchody už vůbec ne. Těším se na vánoční svátky prožité s rodinou a také na má oblíbená vosí hnízda a linecké cukroví.

Reklama