Hlavní obsah

Šest českých plavců vyrazí na soustředění do JAR

ZNOJMO

Šestice českých plavců vyrazí v neděli pod vedením reprezentačního trenéra Jiřího Kyněry k třítýdennímu soustředění do jihoafrického letoviska Margate. V teplém prostředí chtějí závodníci naplavat potřebné kilometry před nadcházející sezonou, která pro ně vyvrcholí koncem července mistrovstvím světa v Římě.

Článek

Výpravu tvoří současná pětice předních českých bazénových plavců Tomáš Fučík, Michal Rubáček, Květoslav Svoboda, Jan Štefl a Simona Baumrtová. Roli sparingpartnera bude plnit znojemská naděje Ondřej Čermák. "Tréninkový plán bude zaměřen na intenzitu, ale individuálním způsobem na základě laktátových testů," uvedl trenér Kyněra.

Do Margate míří čeští plavci už popáté. "Jsme v tomto směru trochu konzervativní. Středisko je pro nás ideální, přímo u hotelu a kousek od pláže je padesátimetrový bazén s devíti drahami. Venkovní teploty se pohybují okolo třiceti stupňů Celsia, teplota v bazénu je o dva stupně nižší. V tomto období sice často v Margate prší, ale to nám tolik nevadí," řekl kouč.

Svoboda se na jihoafrické soustředění těší. "Příprava v teple má pro mě jinou motivaci než tréninky doma v současném mrazivém počasí. Chtěl bych naplavat základní objemové dávky, které by se v součtu měly pohybovat okolo 180 kilometrů," uvedl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články