Hlavní obsah

Kanoista Martin Fuksa se v Račicích zatím drží zlatého plánu

Račice

Rychlostní kanoista Martin Fuksa přidal na republikovém šampionátu v Račicích další dva tituly a zatím plní svůj plán na sedm zlatých medailí. Aby zopakoval předloňský výkon a vyhrál všechny vypsané disciplíny, potřebuje po dnešní dominanci na pětistovce přidat v neděli ještě zbylé tři triumfy.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Rychlostní kanoista Martin Fuksa přidal na republikovém šampionátu v Račicích další dva tituly a zatím plní svůj plán na sedm zlatých medailí.

Článek

Právě na trati 500 metrů je Fuksa dvojnásobným mistrem světa na singlkanoi a dnes v rámci MČR porazil téměř o dvě sekundy mladšího bratra Petra. Společně pak dominovali na deblu.

Šetřit síly Martin Fuksa před nedělním závěrečným dnem neplánuje. "Chci každý závod vyhrát, co se týká rozjížďky i semifinále," řekl. Čekají ho ještě dva starty na dvoustovce a také závod čtyřkanoí.

Ve sprintu mezi kajakáři dnes potvrdil roli domácí jedničky Josef Dostál, druhého Jakuba Zavřela zdolal o tři desetiny a v Račicích převzal stejně jako v pátek na olympijském kilometru druhé zlato. V pátek v kategorii K2 byl s Radkem Šloufem druhý.

"Jsem dost spokojený, protože někteří kluci se na dvoustovku specializují. Vím, že Kuba Zavřel asi jako největší favorit byl na jaře zraněný, takže jsem byl před závodem hodně nervózní. Brousil jsem si na něj zuby. Jak jsem vyjel na startu, tak už jsem věděl, že to má spočítané. Start se mi podařil nádherně a ani čas nebyl vůbec špatný," řekl Dostál.

Již třetí zlato dnes získala kajakářka Anežka Paloudová.

Mistrovství ČR v rychlostní kanoistice v Račicích (Litoměřicko):
1000 m:
Ženy:
K1: 1. Paloudová (USK Praha) 4:01,951.
K2: 1. Sobíšková, Galádová (Dukla Praha/Sparta Praha) 3:54,475.
500 m:
Muži:
C1: 1. M. Fuksa (Dukla Praha) 1:51,814.
K2: 1. Havel, Špicar (Dukla Praha) 1:31,549.
C2: 1. M. Fuksa, P. Fuksa (Dukla Praha) 1:45,050.
200 m:
Muži:
K1: 1. Dostál (Dukla Praha) 35,846.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články